
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1256291-gotuemo-pisniy-borsch-iz-chornoslivom
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1256291-gotuemo-pisniy-borsch-iz-chornoslivom
Готуємо пісний борщ із чорносливом
Пісна страва підвищеної смакоти.

Як пише РЕДПОСТ, буряк та чорнослив – продукти дуже корисні для кишечника та профілактики запорів.
Пісний борщ із чорносливом
Продукти на 2,5 літри води:
- 1 буряк,
- 1 морква,
- 1 цибулина,
- масло рослинне,
- 2 картоплини,
- 1/4 качана білокачанної капусти,
- 1 солодкий перець,
- 1 столова ложка солі,
- 1 столова ложка томатної пасти,
- щіпка меленого лаврового листа,
- щіпка чорного перцю,
- 2–3 часникові часточки,
- 1 жменя чорносливу.
Покроковий рецепт приготування
- Очистити та сполоснути всі вибрані продукти.
- Нарізати кубиками картопля.
- У каструлю з відміреною кількістю води, що закипає, висипати сіль, нарізану картоплю.
- Нашаткувати і пом'яти руками капусту.
- На великій тертці по черзі подрібнити буряк, моркву, цибулину.
- Покласти їх на сковороду з маслом, що розігрілося.
- Періодично помішуючи, довести засмажку до готовності.
- Коли в каструлі почне кипіти картопля, додати|добавляти| до неї шматочками нарізаний перець і перекласти всю засмажку.
- Додати у варево капусту та томатну пасту.
- Нарізаний четвертинками чорнослив покласти після того, як борщ знову почав кипіти.
- Разом зі сливами висипати перець та лаврушку.
- Доварити буквально кілька хвилин, визначаючи готовність за станом картоплі та капусти.
- Хвилин через 15-20, коли борщ злегка охолоне, покласти в нього дрібно нарубаний часник.
- Можна перед подачею посипати свіжою зеленню.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати легкий суп Мінестроні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: