
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1255595-retsepti-pisnih-kotlet-yaki-vihodyat-smachnishi-za-m-yasni
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1255595-retsepti-pisnih-kotlet-yaki-vihodyat-smachnishi-za-m-yasni
Рецепти пісних котлет, які виходять смачніші за м'ясні
Великий піст - не привід відмовлятися від апетитних страв. Приготувати пісні котлети можна так, щоб вони вийшли смачніші за м'ясні.
РЕДПОСТ пропонує декілька цікавих рецептів.
Пісні котлети з моркви та горіхів
Щасливі володарки блендера можуть приготувати такий простий рецепт. На крайній випадок підійде м'ясорубка.
Інгредієнти:
- 2 моркви;
- жменя волоських горіхів;
- 2 зубчики часнику;
- панірувальні сухарі.
Приготування:
- Горіхи потрібно подрібнити у блендері.
- Часник подрібнити, моркву натерти і змішати всі інгредієнти.
- Посолити, поперчити, за бажанням можна додати приправи.
- Сформувати невеликі котлетки, обваляти їх у панірувальних сухарях і обсмажити на олії.
Рецепт можна покращити. Щоб пісні котлети не розпадалися, можете додати трохи борошна чи крохмалю – достатньо 1-2 ст. л.
Котлети з нуту
Бобові відмінно замінюють м'ясо завдяки смаковим якостям та калорійності. У них багато білка, тому це ще й ситна страва.
Інгредієнти:
- 200 г нуту;
- морква;
- зубчик часнику;
- 2-3 ст. л. борошна та стільки ж води;
- рослинна олія;
- сіль, каррі та інші приправи до смаку.
Приготування:
- Нут слід на ніч замочити, а зранку відварити.
- Його треба подрібнити.
- Натерту моркву додайте до нуту.
- Туди ж відправте подрібнений часник.
- Овочевий фарш посоліть та додайте приправу.
- Сформуйте дрібні котлети. Перш ніж обсмажити їх, злегка відіжміть. Це допоможе позбутися зайвої вологи та зберегти їх форму.
І нарешті кілька секретів приготування овочевих котлет:
- Кращою заміною звичайного фаршу стане суміш на основі одного або кількох бобових: сочевиця, нут, горох, квасоля. Однак не забудьте їх заздалегідь замочити та відварити.
- До овочевого "фаршу" не додають яйця, він погано тримається. Тому варто робити невеликі котлетки, інакше вони розпадатимуться на сковороді.
- В овочевому фарші зазвичай дуже багато рідини. Це ще одна причина, через яку котлети розходяться. Тому варто додати вівсяні пластівці - вони добре вберуть вологу.
- Пісні котлети краще триматимуть форму, якщо до фаршу додати вже обсмажену цибулю. Свіжий овоч виділяє багато рідини.
- Якщо хочеться надати котлетам звичний аромат, варто додати ті ж спеції, що зазвичай. Наприклад, приправу для м'яса та часник.
Раніше РЕДПОСТ розповідав, які приготувати шість смачних страв з артишоку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: