
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1255257-gotuemo-dietichni-mlintsi-na-maslyanu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1255257-gotuemo-dietichni-mlintsi-na-maslyanu
Готуємо дієтичні млинці на Масляну: 6 рецептів
Дані рецепти - спосіб повноцінно провести Масляну, не бентежась за вагу.

Як пише РЕДПОСТ, тим, хто любить млинці і одночасно стежить за фігурою, варто враховувати деякі моменти:
- їсти млинці з ранку (щоб спалити вуглеводи, що потрапляють з ними в організм),
- з яєць використовувати тільки збиті міксером білки,
- віддати перевагу гречаному, вівсяному, амарантовому, житньому борошнк,
- вибирати знежирене молоко,
- використовувати сковорідки з хорошим антипригарним покриттям (менше вживіть олії) або додавати пару ложок оливкової олії в борошно з тією ж метою,
- використовувати дієтичну начинку (нежирний сир, сир, овочі, рибу, яблука з корицею і медом, апельсини з гвоздикою
- не застосовувати дріжджі
Млинці з вівсяних пластівців
Продукти:
- 1 ст. вівсяних пластівців
- 500 мл молока
- 500 мл води
- 2 ч. л. цукру
- 1 яйце
- сіль
Покроковий рецепт приготування
- Зваріть вівсяну кашу, використовуючи молоко, воду та пластівці.
- Остудіть кашу та подрібніть її за допомогою блендера до стану рідкої пасти.
- Додайте в суміш сіль, цукор, яйце і перемішати всі інгредієнти.
- Смажити млинці на сковороді, змащеній оливковою олією.
Млинці на воді
Продукти:
- 1 ст. знежиреного молока
- 1 ст. води
- 1 яйце
- 2 ст. оливкової олії
- 150 г борошна твердих сортів пшениці
- сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування
- Ретельно збити яйце і, продовжуючи збивати, повільно додати до нього воду, молоко, борошно та сіль.
- Довести суміш до однорідної консистенції.
- Влити олію і знову перемішати.
- Смажити млинці на сковороді без використання олії.
Млинці з висівок
Продукти:
- 6 ст.мелених вівсяних висівок
- 4 ст. мелених пшеничних висівок
- 1 яйце
- 1, 5 ст. знежиреного кефіру
- сіль
Покроковий рецепт приготування
- Ретельно збити яйце і, продовжуючи збивати, повільно додати до нього кефір, висівки та сіль.
- Довести суміш до однорідної консистенції.
- Смажити млинці на сковороді, змащеній оливковою олією.
Млинці з манної крупи
Продукти:
- 1 ст. борошна твердих сортів пшениці
- 1 ст. манної крупи
- 6 ст. знежиреного молока
- 4 білки курячих яєць
- дві ложки оливкової олії
- сіль
Покроковий рецепт приготування
- Молоко довести до кипіння,
- Всипати манну крупу,
- Влити олію.
- Довести до готовності, остудити.
- Борошно змішати з білками і сіллю і вимісити з отриманою манною сумішшю.
- Смажити млинці на сковороді, змащеній оливковою олією.
Млинці з газованою водою
Продукти:
- 3 яйця
- 2 ст. борошна твердих сортів пшениці
- 2 ст. знежиреного молока
- 2 ст. газованої води
- сіль
- 1 ст. цукру
- 1 ч. л. погашеної соди
- 2 ст. оливкової олії
Покроковий рецепт приготування
- Змішати інгредієнти,
- Додати газовану воду в останній момент.
- Смажити млинці, змастивши сковороду олією лише перед першим млинцем.
Млинці з черемхового борошна
Продукти:
- 300 мл знежиреного молока
- 100 мл кефіру
- 2 курячі яйця
- 80 г черемхового борошна
- 100 г борошна твердих сортів пшениці
- 2 ч. л. цукру
- 1 ч. л. погашеної соди
- сіль
Покроковий рецепт приготування
- Збити яйця з цукром, молоком, кефіром, содою та сіллю.
- Потім повільно додати черемхове борошно і борошно твердих сортів пшениці.
- Смажити млинці на сковороді, змащеній оливковою олією