
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1255058-gotuemo-klasichni-kartoplyani-draniki-na-maslyanu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1255058-gotuemo-klasichni-kartoplyani-draniki-na-maslyanu
Готуємо класичні картопляні драники на Масляну
Рецепт страви, яка є другою за важливістю після млинців на стародавньому святі.

Як пише РЕДПОСТ, починається тиждень Масляної, а однією з головних страв цього періоду є драніки, які завжди їли зі сметаною. При бажанні до них можна додати інші інгредієнти, наприклад, сир, гриби, свіжу зелень.
Що варто врахувати
- Для більш яскравого смаку та аромату можна взяти трохи подрібненого часнику.
- Якщо хочете одноріднішу консистенцію, можете використовувати дрібну тертку.
- Готуйте драники так, щоб з'їсти їх одразу за один раз у гарячому вигляді. Коли полежать, смак драників не всім подобається.
Класичні картопляні драники
Продукти на 6 порцій:
- картопля 800 гр
- яйця 1 шт.
- борошно пшеничне 3 стол.л.
- цибуля 1 шт.
- рослинна олія (для смаження) 100 гр
- сіль за смаком
- спеції сухі (краще меленого чорного перцю, сухий кріп або петрушку) за смаком
,
Пошаговій рецепт приготування
- Картоплю очистіть від шкірки та добре промийте від забруднень у проточній воді.
- Цибулю очистіть від лушпиння.
- Очищену картоплю та цибулю натріть на тертці.
- До тертих овочів додайте яйце, борошно, сіль та спеції.
- Все добре перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.
- Сковороду розігрійте до гарячого стану.
- Налийте на неї трохи олії.
- За допомогою столової ложки викладіть трохи картопляної маси на сковороду і сформуйте овальні оладки.
- Обсмажуйте драники з двох боків на середньому вогні до апетитного золотистого кольору.
- Драніки повинні добре прожаритися.
- Готові драники подавайте у гарячому вигляді, доповнивши страву сметаною
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати насичений узвар із фініків.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: