
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1252697-shvidki-supi-kraschi-retsepti
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1252697-shvidki-supi-kraschi-retsepti
Швидкі супи: кращі рецепти
Такі супи будуть чудовим варіантом для господині, яка не має часу на готування.

Швидкі супи: кращі рецепти
Як пише РЕДПОСТ, для швидких супів знадобляться гранично доступні продукти, які вимагатимуть від господині зовсім небагато часу.
Швидкий суп на готовому м'ясному бульйоні, з картоплею, цибулею та галушками з петрушкою.
Продукти (на 4 порції):
- Картопля чистена (різана кубиками) - 350 г
- Цибуля ріпчаста (дрібно рубаний) - 1 шт.
- Олія вершкове - 25 г
- Бульйон яловичий - 900 г
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Для кльоцок:
- Борошно - 75 г
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1/4 ч. л.
- Олія вершкове - 15 г
- Петрушка свіжа (рубана) - 1 ст. л.
- Яйце (злегка збите) – 1 шт.
- Петрушка для сервірування
Покроковий рецепт приготування:
- У великій товстостінній каструлі розігріти вершкове масло, висипати цибулю, готувати, помішуючи, до золотистого кольору, приблизно 10 хвилин.
- Додати картопля, готувати ще кілька хвилин. Потім залити овочі бульйоном, додати лавровий лист, сіль та перець, довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити каструлю кришкою, готувати близько 10 хвилин.
- Приготувати галушки. У мисці змішати борошно, розпушувач і сіль, додати|добавляти| розм'якшене вершкове масло|мастило|, перемішати. Додати в тісто петрушку та яйце, добре перемішати.
- У киплячий суп чайною ложкою викладати тісто. Коли все тісто буде в каструлі, необхідно закрити кришкою, довести суп до кипіння і варити суп з галушками на повільному вогні близько 10 хвилин.
- Подавати суп із галушками в порційних тарілках, посипавши петрушкою.
Швидкий супчик (з фаршем та макаронами)
Продукти на 3 літри:
- 150-200 гр. фаршу
- 1 ст. борошна
- 1 ст. томатної пасти
- Стакан дрібних макаронів (павутинка, зірочки.) можна більше,буде густіше
- зелень
- сіль,чорний перчик
Покроковий рецепт приготування:
- У каструлю налити трохи олії,
- Покласти фарш, обсмажити, додати борошно, томат, перемішати.
- Залити водою чи бульйоном,як закипить,всипати макароні.
- Посолити, поперчити, варити до готовності макаронів, посипати зеленню.
- Можна посипати гострим перцем та тертим сіркою.
Швидкий суп із рибою
Продукты:
- вода – 2,5 л.
- риба – 320 гр.
- картопля – 300 гр.
- броколі – 200 гр.
- горошок зелений – 100 гр.
- сіль
- цибуля, морква – по 1 шт.
Покроковий рецепт приготування:
- Пасувати цибулю та моркву
- Поки овочі готуються нарізати кубиком картопля,
- Також порізати філе риби, можна, наприклад, палтус.
- Брокколі поділити на 3-4 частини.
- У киплячу воду закласти моркву та цибулю, рибу, картопля, броколі,
- свіжий горошок.
- Солимо за смаком.
- Варити трохи більше 20 хвилин, готовність перевірити по картоплі.
- Готовий супчик розлити по тарілочках.
- Можна подати зі шматочком хліба, змащеного вершковим маслом
Швидкий курячий суп із зеленою цибулею
Продукти (на 4 порції):
- Курячий бульйон - 3 1/2 склянки
- Соєвий соус – 1 1/2 ст. л.
- Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
- Чорний мелений перець – 1/4 ч. л.
- Вода – 1 ст. л.
- Яйце велике - 1 шт.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Куряче філе варене (рване) - 2 склянки
- Цибуля зелена (різана) - 1/4 склянки
- Олія кунжутна темна - 1 ст. л.
- Кінза свіжа (рубана) - 1/4 склянки
Покроковий рецепт приготування
- У невеликому сотейнику з'єднати бульйон та соєвий соус.
- На сильному вогні довести до кипіння.
- Тим часом у невеликій мисці з'єднати крохмаль, чорний мелений перець та 1 столову ложку води, розмішати до однорідного стану.
- Поступово ввести крохмальну суміш у сотейник із киплячим бульйоном, зменшити вогонь і готувати, помішуючи, близько 1 хвилини, до загусання.
- У невеликій мисці злегка збити яйце з білком і ввести цю масу в сотейник, постійно помішуючи. Викласти в сотейник куряче м'ясо, цибулю та налити олію, готувати приблизно 1 хвилину.
- У кожну з чотирьох порційних тарілок налити по 1 1/4 склянки супу, посипати кінзою та подавати курячий суп відразу ж.
- Можна подати до цього супу овочевий салат
Швидкий курячий суп з кукурудзою
Продукти (на 4 порції):
- Куряче філе варене (різане шматочками) - 2 склянки
- Помідори, консервовані без шкірки (рубані) – 300 г
- Кукурудза заморожена – 1,5 склянки
- Бульйон курячий - 400 г
- Вода – 1 склянка
- Авокадо (різане кубиками) для сервірування (за бажанням)
- Чіпси з тортильї для сервірування (за бажанням)
Покроковий рецепт приготування:
- У сотейнику з'єднати бульйон, воду, помідори та кукурудзу, довести до кипіння.
- Додати до сотейника куряче м'ясо, зменшити вогонь, варити суп пару хвилин.
- Подавати швидкий курячий суп із кукурудзою в порційних тарілках, з авокадо та чіпсами з тортильї (за бажанням).
Швидкий курячий суп з кукурудзою
Продукти (на 4 порції):
- Куряче філе варене (різане шматочками) - 2 склянки
- Помідори, консервовані без шкірки (рубані) – 300 г
- Кукурудза заморожена – 1,5 склянки
- Бульйон курячий - 400 г
- Вода – 1 склянка
- Авокадо (різане кубиками) для сервірування (за бажанням)
- Чіпси з тортильї для сервірування (за бажанням)
Покроковий рецепт приготування:
- У сотейнику з'єднати бульйон, воду, помідори та кукурудзу, довести до кипіння.
- Додати до сотейника куряче м'ясо, зменшити вогонь, варити суп пару хвилин.
- Подавати швидкий курячий суп із кукурудзою в порційних тарілках, з авокадо та чіпсами з тортильї (за бажанням).
Суп з мисливськими ковбасками та квасолею
Продукти:
- Ковбаски мисливські - 300 г
- Квасоля червона консервована - 400 г (1 банк)
- Помідори – 400 г (2 шт.)
- Картопля - 430 г (3 шт.)
- Цибуля ріпчаста - 160 г (1 шт.)
- Морква – 120 г (1 шт.)
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – 1,25 ч. ложки
- Перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки
- Олія - 2 ст. ложки (30 мл)
- Цибуля зелена - 3-4 пера
- Вода – 1,5 л
Покроковий рецепт приготування:
- Цибулю та моркву очищаємо. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Моркву натираємо на великій тертці.
- Картоплю очищаємо та нарізаємо невеликими кубиками. Заливаємо картоплю в каструлі водою і доводимо до кипіння. Варимо до напівготовності, 7 хвилин.
- Мисливські ковбаски нарізаємо кружальцями.Помідори розрізаємо навпіл і натираємо на великій тертці, залишаючи шкірку в руці.
- У сковороді розігріваємо олію і викладаємо туди ковбаски. Обсмажуємо до легкого зарум'янювання, приблизно 3 хвилини. Смажені ковбаски перекладаємо на тарілку. Олію, на якій смажилися ковбаски, залишаємо у сковороді. У ту ж сковороду викладаємо цибулю і смажимо до м'якості приблизно 3 хвилини.
- Потім додаємо моркву, перемішуємо. Додаємо натерті помідори і гасимо до загусання, приблизно 3-5 хвилин.
- У каструлю з картоплею додаємо ковбаски.
- Потім додаємо квасолю.Додаємо засмажку з цибулі та моркви з помідорами. Солимо, перчимо, додаємо лавровий лист. Доводимо суп до кипіння і варимо до готовності картоплі ще 5-7 хвилин. Вимикаємо нагрівання.
- Зелену цибулю дрібно нарізаємо (трохи залишаємо для подачі) і додаємо в каструлю. Даємо супу настоятися під кришкою 10 хвилин.
- Розливаємо суп по тарілках та подаємо до столу.
Швидкий суп "Кольорова-шинка"
Продукти (на 5 порцій):
- Капуста цвітна (свіжа чи заморожена) - 300 г
- Шинка (або ковбаса, або карбонад) – 150 г
- Картопля – 1-2 шт.
- Петрушка свіжа - 1 пучок
- Вершки - 200 г
- Бульйон (курячий, м'ясний чи овочевий) - 1 л
- Гірчиця – 2 ч. ложки з гіркою
- Сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування
- Нам знадобиться літр будь-якого бульйону – курячого, м'ясного чи овочевого. Ставимо його потихеньку грітися, а самі в цей час очищаємо і нарізаємо кубиками одну велику картоплину або кілька середніх.
- Картоплю завантажуємо в киплячий або киплячий бульйон. Туди ж відправляємо 2 чайні ложки гірчиці з гіркою.Солимо, добре перемішуємо і варимо 10 хвилин|мінути| при невеликому кипінні. Піну від картоплі краще знімати.
- 300 г суцвіть цвітної капусти ріжемо на шматочки або поділяємо на суцвіття такого розміру, щоб вони комфортно відчувалися вами в супі. Іноді я взагалі роблю це у блендері. (Можна використовувати заморожену цвітну капусту.)
- 150 г шинки, вареної ковбаси або карбонаду нарізаємо кубиками.
- Коли картопля з гірчицею проварилася 10 хвилин, відправляємо в суп цвітну капусту та варимо ще 10 хвилин. Якщо піна знову утворюється, знову її зняти.
Швидкий вершковий суп з манкою
Продукти (на 6 порцій):
- Вершки (10%) – 200 мл
- Картопля середня – 2 шт.
- Морква середня – 1 шт.
- Селера (опціонально) - 1 стебло
- Перець болгарський середній – 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста середня - 1 шт.
- Зелень (будь-яка) - 1 пучок
- Часник - 2 зубчики (або до смаку)
- Крупа манна – 2 ст.л.
- Олія вершкове - 20 г
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
- Бульйон або вода - 1 л
Покроковий рецепт приготування:
- Готуємо близько 1,5 літрів вершкового супу із манкою. Пару середніх картоплин нарізаємо дрібними кубиками або як вам подобається в супах.
- Невелику морквину також дрібно нарізаємо або натираємо на дрібній тертці.
- Одне стебло селери дрібно нарізаємо. Якщо не любите, можете його не класти.
- Половину середнього болгарського перцю нарізаємо приблизно так само, як усі попередні овочі.
- Одну цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
- Пучок будь-якої зелені дрібно нарізаємо. Тільки не зелена цибуля - її можна окремо кожному покласти в тарілку. Пару зубчиків часнику натираємо на дрібній тертці.
- Літр бульйону чи води доводимо до кипіння. Завантажуємо в нього картоплю та моркву – варимо 5 хвилин.
- Через 5 хвилин додаємо в каструлю цибулю, селера, болгарський перець.
- Додаємо 200 мл вершків (у мене 10%) та 2 столові ложки манної крупи. Варимо 10 хвилин|мінути|, помішуючи.
- Для надання "дорослості" та яскравості нашому ніжно-дитько-вершковому супу додаємо в нього натертий часник.
- У тарілці суп можна посипати сухариками чи сиром.
Читайте також:
- Ароматний гарбузовий крем-суп
- Найсмачніші рецепти з квашеної капусти
- Рецепт супа от похмелья, который вернет вам бодрость
Нагадаємо, раніше ми писали, коли краще солити капусту у грудні та наводили найсмачніші рецепти заготівля моркви на зиму.