27.06.2023  07:30   Рита Парфенова

27 червня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції та заборони дня

Починаючи з 2017 року, за рішенням ООН 27 червня відзначається нове свято – День мікро-, малих та середніх підприємств.

День мікро-, малих та середніх підприємств

Підприємства малого та середнього бізнесу, в яких зазвичай задіяно не більше 250 осіб, є основою економіки більшості країн.

За даними Міжнародного агентства з малих підприємств, до категорії мікро-, малих та середніх підприємств належать близько 90% усіх підприємств, у яких зайнято приблизно 70% працездатного населення, і на їхню частку припадає 50% світового ВВП.

Тому мета Дня – підкреслити важливу роль мікро-, малих та середніх підприємств в економіці та розвитку будь-якої країни. Визнаючи цей факт і важливість принципів відповідального підприємництва, ООН пропонує державам заохочувати «вихід із тіні» та офіційне оформлення таких підприємств, забезпечувати їм доступ до інвестицій та пільгового кредитування, розвивати міжнародне співробітництво між мікро-, малими та середніми підприємствами різних країн.

***

Починаючи з 1985 року, щорічно 27 червня відзначається Всесвітній день рибальства.

Свято встановлено рішенням Міжнародної конференції з регулювання та розвитку рибальства, що відбулася у липні 1984 року у Римі.

У цей день у багатьох країнах проводяться змагання з риболовлі, різні навчальні семінари. Заходи збирають як рибалок з великим стажем, так і любителів-початківців. Останніми роками серед учасників рибних змагань можна дедалі частіше побачити жінок. Безперечно, все більше і більше людей розуміють, що риболовля – чудовий засіб зміцнення духовних і фізичних сил.

До речі, у другу неділю липня в Україні відзначається День рибалки.

Також цього дня

У 1615 році чай був вперше імпортований на Захід.

1693 – у Лондоні вийшов перший у світі журнал для жінок The Ladies Mercury (Дамський Меркурій).

1929 – у нью-йоркських лабораторіях Белла було продемонстровано систему передачі повнокольорового телезображення.

1955 – народилася Ізабель Аджані, французька актриса театру та кіно.

1964 – у Вашингтоні відкрито пам'ятник Тарасу Шевченку.

1967 – в Енфілді (Англія) встановлено перший у світі банкомат із видачі готівки. «Кошти» винайшов шотландець Джон Шепард Баррон, який працював на замовлення відомої компанії De La Rue – британського виробника паперу для грошових знаків. Першою людиною, яка отримала готівку з електронної «дірки у стіні», став актор Рег Варні, який зняв десять банкнот номіналом один фунт стерлінгів кожна. Пластикових карток сорок років тому не існувало, і для зняття грошей використовувалися спеціальні ваучери, які треба було отримати в банку.

1975 – народився Тобі Магуайр, американський актор, найвідоміший за серією фільмів про Людину-павука.

2001 – у м. Львові під час Святої Літургії у візантійському обряді за участі Івана Павла ІІ беатифіковані (проголошені блаженними) ряд українських греко-католицьких новомучеників.

2010 – в Ісландії набрав чинності закон про одностатеві шлюби, і того ж дня вперше у світі в офіційний одностатевий шлюб набрала тодішня глава уряду цієї країни, 67-річна прем'єр-міністр Йоханна Сігурдардоттір.

2012 – центр Харкова заполонили помаранчеві хвилі вболівальників: місто зустрічало Євро-2012.

2017 – у Києві внаслідок теракту загинув командир 10-го окремого загону спецпризначення Головного управління розвідки Міноборони України полковник Максим Шаповал. Також постраждала жінка, яка проходила повз.

2022 – у Кременчуку (Полтавська область) стався ракетний удар в ТЦ «Амстор». Це найтрагічніша подія в історії сучасної Полтавщини.

Іменини відзначають:

Володимир, Георгій, Єлисей, Мефодій, Мстислав.

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати
 
 
 

В этот день