19.06.2023  07:30   Рита Парфенова

19 червня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції та заборони дня

День фермера – свято, яке відзначають в Україні 19 червня.

День фермера


Професійне свято працівників фермерських господарств встановлено у червні 2020 року указом президента Володимира Зеленського з ініціативи громадськості. Цього дня Верховною Радою України у 2003 році було ухвалено Закон про фермерське господарство.

* * *

19 червня проводять Всесвітній день дитячого футболу, щоб привернути увагу до проблем дітей та пропагувати здоровий спосіб життя серед молоді.

* * *

В 2015 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 19 червня Міжнародним днем ​​боротьби з сексуальною наругою в умовах конфлікту. Цей день вирішили відзначити у календарі, щоб підвищувати рівень обізнаності щодо необхідності зупинити сексуальну наругу, пов’язану з конфліктами.

Жертвами найчастіше стають мирні жителі з-поміж найбільш незахищених категорій, а саме жінки та діти. Такі злочини залишаються непомітними, оскільки жертви бояться розповідати про них.

* * *

Дуже актуальний для людей, які живуть у скаженому ритмі сучасного світу, – Міжнародний день прогулянки – відзначається у середині червня. Інтернет вказує на дві дати його святкування – 15 чи 19 червня. Друга – найпоширеніша.

Отже, Міжнародний день прогулянки, або День повільної прогулянки, – свято, яке закликає оцінити важливість такого, здавалося б, очевидного, але забутого багатьма способів відпочити, зняти стрес або просто нервову напругу, як піша прогулянка.

* * *

«Старенька» Європа святкує День міжнародної солідарності вампірів, або День пам'яті Дракули.

Щоправда, привід для свята зовсім не оптимістичний. 19 червня 1476 року у битві з турками загинув Влад Цепеш на прізвисько Дракула. Який був зовсім навіть не вампіром, а просто княжив так жорстоко, що вампіри посивіли б. Тому і зарахувала поголос жорстокого правителя до роду кровососних.

Прикмети дня

Цей день вважається вдалим для пошуку води та буріння свердловини. Також цей день можна присвятити виполюванню бур’янів.

Вважається, що цей день насичений негативною енергетикою. Однак він несе небезпеку лише для тих, хто бачить навколо себе тільки найгірше.

Провести день радять у спокійній обстановці без сварок з рідними.

Також цього дня

У 240 році до н. грецький вчений Ератосфен Кіренський вперше у світі вирахував радіус Землі.

1623 – народився Блез Паскаль, французький математик, фізик, літератор та філософ. Класик французької літератури, один із засновників математичного аналізу, теорії ймовірностей та проективної геометрії, творець перших зразків лічильної техніки, автор основного закону гідростатики.

1917 – під час Першої світової війни король Великобританії Георг V видав указ про вилучення всіх німецьких титулів із імен членів королівської родини. Королівська династія, яка раніше називалася Саксен-Кобург-Готською, стала Віндзорською.

1846 – у Нью-Джерсі (США) відбувся перший в історії бейсбольний матч.

1862 – президент Авраам Лінкольн ухвалив закон про відміну рабства на всій території США.

1920 – народився Ів Робер, французький кінорежисер («Високий блондин у чорному черевику», «Повернення високого блондину»).

1954 - народилася Кетлін Тернер, американська кіноактриса ("Роман з каменем", "Перлина Нілу", "Жар тіла", "Війна в сімействі Роуз").

1972 – народився Жан Дюжарден, французький комік та актор, який здобув популярність завдяки ролям у фільмах «Агент 117», «99 франків». Лауреат премій "Оскар", "Золотий глобус", BAFTA та "Незалежний дух" за роль Джорджа Валентина в комедії "Артист".

1999 – вийшла перша версія (1.0 Beta) найпопулярнішого онлайн-шутера Counter-Strike.

2000 – дав першу виставу харківський «Театр-19». Ця дата вважається днем народження театру.

2002 – американський мандрівник Стів Фоссет розпочав першу у світі одиночну безпосадкову навколосвітню подорож на повітряній кулі. Воно розпочалося 19 червня і завершилося 4 липня.

2003 - у Нью-Йорку в універмазі "Мейсіс" пройшов перший у світі флешмоб. Близько двохсот незнайомих один з одним людей зайшли в один із міських супермаркетів, розташованих на Манхеттені, і попросили продати їм «килимок кохання для заміської комуни», або «любовний килим для заміської комуни», ціною 10 тисяч доларів.

Іменини відзначають:

Віссаріон, Георгій, Іларіон, Лук'ян, Рафаїл, Сусанна, Фекла.

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати
 
 
 

В этот день