20.12.2023  14:15   Віталій Хінєвіч

У Харківській області з початку року сказ у тварин було діагностовано 107 разів

На території Харківської області продовжується епізоотія сказу, яка охоплює нові території. З початку року в регіоні вже зареєстровано 107 випадків сказу у тварин.

 
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на ХОЛЦ.
 
Так, за останній тиждень було зареєстровано 2 випадки сказу тварин у населених пунктах Печенізької ОТГ Чугуївського району (випадки сказу не реєструвались з липня 2018 року) та по 1 – Зачепилівської ОТГ Красноградського району (сказ не реєструвався з грудня 2020 року), Солоніцевській ОТГ Харківського району (сказ не реєструвався з серпня 2018 року).
 
З початку грудня зареєстровано 10 випадків сказу тварин, ще по 1 – у Савінській ОТГ Ізюмського району, Сахновщинській Красноградського району, Шевченківській ОТГ Куп’янського району, Зміївській та Слобожанській ОТГ Чугуївського району та м. Харків.
 
Провідну роль у епізоотії на сьогодні, як і у попередні роки, відіграють коти (56 випадків), дещо поступаються їм собаки (30 випадків). До епізоотичного процесу залучені також сільськогосподарські тварини – 9 голів великої рогатої худоби, коза та кінь, 10 – у диких тварин ( 9 лисиць та куниця).
 
Всього з початку року за медичною допомогою з приводу ушкоджень, нанесених тваринами, звернулись 2694 особи, що на 88,0% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Отримали призначення на антирабічне лікування 939 постраждалих (34,9% від тих, що звернулися за допомогою).
 
Фахівці зазначають, що сказ, у разі розвитку симптомів, стає невиліковним та завершується у 100% смертю хворого.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
Раніше РЕДПОСТ писав, який радіаційний фон в Харкові та області на 20 грудня.
 
Источник:   ХОЛЦ
Тэги:  сказ, харків
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день