
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1253292-novorichniy-pryaniy-pirig
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1253292-novorichniy-pryaniy-pirig
Новорічний пряний пиріг
Цей пиріг чудово підійде для чаювання.

Як пише РЕДПОСТ, шматочок такого пирога з чашкою ароматного гарячого чаю зігріє холодного зимового вечора.
Новорічний пряний пиріг
Продукти на 10 порцій:
Для тіста:
- Борошно пшеничне 450 гр
- Курячі яйця 1 шт.
- Сухі дріжджі 10 гр
- Молоко 250 мл
- Сіль 1 чайн.
- Цукор 2 чайн.
- Рослинна олія 3 стол.
Для начинки:
- Брусниця 300 гр
- Апельсини 1 шт.
- Вино червоне (сухе) 100 мл
- Мед 3 стол.
- Яблука (краще Гренні Сміт) 3 шт.
- Вершкове масло 25 гр
- Цукор 50 гр
- Кориця 0.5 гр
- Джем (вишневий) 150 гр
Для змащування:
- яйця 1 шт.
Покроковий рецепт приготування:
- В трохи тепле молоко (30 градусів) вбиваємо яйце і акуратно перемішуємо віночком, не збиваючи масу.
- Потім всипаємо цукор і дріжджі і перемішуємо доти, доки вони не розчиняться.
- Вливаємо олію і знову перемішуємо віночком.
- Починаємо вводити просіяне через сито борошно із сіллю, перемішуючи тісто спочатку дерев'яною ложкою, потім вимішуючи його руками. Тісто має бути трохи липким.
- Накриваємо тісто рушником та ставимо його в тепле місце на 1 годину.
- Яблука миємо, обсушуємо та нарізаємо невеликими кубиками. Перекладаємо їх у сотейник.
- Нарізані яблука трохи обсмажуємо на вершковому маслі.
- Потім всипаємо цукор і корицю, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати доки, цукор не почне карамелізуватися.
- На дуже дрібній тертці натираємо цедру всього апельсина, з м'якоті вичавлюємо сік, використовуючи ручну соковитискач.
- Брусницю (250 гр.) Промиваємо під водою і перекладаємо в сотейник, додаємо мед, цедру, вино і сік апельсина.Ставимо сотейник на вогонь, перемішуємо всі інгредієнти та готуємо соус протягом 10 хвилин.
- Після чого половину соусу подрібнюємо в блендері і знову перекладаємо в сотейник, варимо соус ще 15 хвилин.
- Гарячий соус перекладаємо до яблук.
- У цей же сотейник додаємо вишневий джем. Бажано, щоб джем був із цілісними ягодами.
- Перемішуємо вміст сотейника. Начинка для пирога готова.
- За цей час тісто мало піднятися як мінімум у 2 рази. Присипаємо трохи борошном і обминаємо тісто, щоб вийшли надлишки вуглекислого газу.
- Відрізаємо більшу частину тесту, залишивши трохи тесту для виконання сіточки на пирозі.
- З великої частини розгортаємо велике коло і перекладаємо його на змащену олією круглу форму для випікання.
- Формуємо дно та бортики майбутнього пирога.
- Викладаємо начинку і рівномірно розподіляємо її по всьому пирогу, зверху посипаємо брусниці, що залишилися ягодами (50 гр.).
- З тесту, що залишився, розкочуємо невеликий пласт і нарізаємо його вузенькими смужками.
- Ці смужки викладаємо на пиріг, створюючи сіточку.
- Акуратно загортаємо боковинки пирога.
- Змащуємо сіточку та борт пирога збитим яйцем.
- Випікаємо пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
Читайте також:
Нагадаємо, раніше ми наводили рецепт швидкого та соковитого пиріга з капустою.