
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1252453-aromatna-farshirovana-kartoplya
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1252453-aromatna-farshirovana-kartoplya
Ароматна фарширована картопля
Запечена за цими рецептами картопля, підійде як основна страва та і як гарнір.

Ароматна фарширована картопля
Як пише РЕДПОСТ, запечена у духовці картопля виглядає апетитно, виходить ситна та ароматна.
Фарширована картопля, запечена в духовці
Продукти (на 4 порції):
- Картопля велика - 4 шт.
- Бекон (грудинка або ковбаса) - 120 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Сир твердий - 70 г
- Олія вершкове - 20 г
- Сіль за смаком
- Олія (за необхідності) - для смаження
Рецепт покроково:
- Включити духовку та розігріти до 180 градусів.
- Картоплю ретельно помити, проколоти вилкою по всій поверхні та посолити.
- Замотати картоплю у фольгу і відправити запікатися в духовку при температурі 180 градусів на 60-90 хвилин до повної готовності.
- Готовність картоплі можна перевірити зубочисткою.
- Цибулю дрібно нарізати.
- Бекон нарізати смужками.
- Сир натерти на дрібній тертці.
- На сухій сковороді обсмажити бекон (або грудинку) щоб витопився жир. Коли бекон (грудинка) підзолотиться, додати цибулю та смажити до рум'яності. Якщо жиру, що витопився, мало, додайте трохи рослинної олії.
- Зрізати верхню частину запеченої картоплі вздовж.
- За допомогою чайної ложки дістати картопляну м'якоть, залишаючи невеликі борти.
- Товкушкою розім'яти картопляну м'якоть із вершковим маслом.
- Додати обсмажений із цибулею бекон та сир. Посолити та перемішати.
- Нафарширувати картоплю.
- Запікати фаршировану картоплю за температури 200 градусів 10 хвилин.
- Фото приготування рецепту: Фарширована картопля, запечена в духовці - крок №9
- Готову фаршировану картоплю, запечену в духовці, подавати гарячим, зверху посипавши зеленню за бажанням.
Картопляні човники, фаршировані куркою та овочами
Продукти (на 4 порції):
- Картопля велика - 4-6 шт.
- Для начинки:
- Куряче філе – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Перець болгарський – 1/2 шт.
- Зелень петрушки та кропу – 1/2 пучка
- Цибуля зелена – 3-4 шт.
- Олія вершкове або рослинна – 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Сир твердий – 100 г
- Для соусу Бешамель:
- Молоко – 750 мл
- Борошно – 50 г
- Олія вершкове – 40 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Рецепт покроково:
- Відварити куряче філе до готовності (приблизно 30 хвилин).
- Картоплю відварити в мундирі майже до готовності (час варіння залежить від розміру картоплі - перевіряти ножем або вилкою приблизно через 20-25 хв), потім очистити. Можна відварити очищену картоплю.
- Приготувати соус Бешамель. Для цього обсмажити борошно на вершковому маслі, помішуючи, до трохи золотистого кольору. Поступово додати молоко, весь час заважаючи, щоб не було грудочок. Готувати до потрібної густини. Посолити і поперчити до смаку.
- Коли картопля охолоне, розрізати її поздовжньо навпіл і за допомогою ножа та чайної ложки зробити виїмки в кожній половинці (зробити човники).
- Для начинки дрібно нарізати цибулю, перець, відварене куряче м'ясо.
- На розігрітій олії обсмажити цибулю. Додати курку та перець. Посолити та поперчити. Смажити, помішуючи, 5-7 хвилин|мінути|.
- Додати дрібно нарізані помідори. Тушкувати 3 хвилини.
- Додати рубану зелень і зелену цибулю, нарізану кільцями.
- Наповнити картопляні човники підготовленою начинкою.
- На лист вилити соус Бешамель і викласти фаршировану картоплю.
- Зверху начинку викласти дрібно натертий сир і посипати зеленню.
- Запікати картопляні човники в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15 хвилин (щоб сир підрум'янився).
- Картопляні човники з куркою та овочами готові. Подавати їх слід гарячими.
Картопля-гармошка з беконом, запечена у фользі
Продукти (на 5 порцій):
- Картопля (у мене молода) - 1 кг (6 шт.)
- Бекон копчений (або свіжий) – 250 г
- Олія вершкове - 60 г
- Часник сушений - 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Рецепт покроково:
- Розігріваємо духовку до 200 градусів.
- Картоплю очищаємо, миємо та обсушуємо паперовим рушником.
- Бульбу картоплі кладемо в столову ложку або між двома паличками для суші/шпажками і робимо ножем часті (на відстані приблизно 1 см) і глибокі надрізи, трохи не доходячи до кінця.
- Кожну картоплину посипаємо часником, сіллю та перцем, намагаючись, щоб спеції потрапили й у надрізи.
- Бекон нарізаємо тонкими скибочками завтовшки 2-3 мм.
- У кожен розріз у картоплі вставляємо скибочку бекону.
- Викладаємо кожну картоплину на відрізок фольги.
- Зверху на кожну бульбу викладаємо по шматочку вершкового масла|мастила|.
- Фото приготування рецепту: Картопля-гармошка з беконом, запечена у фользі - крок №9
- Загортаємо картоплю у фольгу, піднімаючи кінці догори, щоб при випіканні жир не витікав.
- Викладаємо картоплю-гармошку у фользі на лист.
- Ставимо лист з картоплею в розігріту до 200 градусів духовку на 40-50 хвилин. Потім фольгу розкриваємо.
- Змащуємо картоплю соком, що виділився, і повертаємо в духовку ще на 7-10 хвилин, щоб він краще підрум'янився. Можна увімкнути режим гриля.
- Готову картоплю виймаємо з фольги та подаємо до столу.
Читайте також:
- Класичні та ліниві голубці: як зробити щоб вони не розвалювалися
- Смачні та легкі рецепти швидкої вечері
- Яйця: скільки їх можна їсти на день та рецепт смачного сніданку
Нагадаємо, раніше ми писали, коли краще солити капусту.