
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1252427-vitoncheni-kanape-na-novorichniy-stil
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1252427-vitoncheni-kanape-na-novorichniy-stil
Витончені канапе до новорічного столу
Пропонуємо прикрасити святковий стіл оригінальною та красивою стравою.

Витончені канапе до новорічного столу
Як пише РЕДПОСТ, канапе на святковому столі - універсальна страва, яка підійде як для урочистостей у родинному колі, так і якщо очікується багато гостей. Невеликі закуски просто робити і зручно їсти у будь-якій обстановці.
Канапе для фуршету - шинка з огірком
Продукти:
- шинка куряча - 100 г;
- свіжий огірок - 150 г;
- багет - 1 шт.;
- бринза - 50 г;
- масло вершкове - 50 г.
- Зелень та консервована кукурудза (для прикраси)
Рецепт покроково:
- Нарізаємо багет скибочками завтовшки 1 см.
- Відправляємо підсушитися на 5 хвилин в духовку при 110 °С.
- Огірок нарізаємо тонкими кружальцями, шинку - широкими тонкими скибочками. Можна попросити зробити ідеально рівну нарізку у магазині.
- Перетираємо бринзу та олію до однорідності.
- Змащуємо сирною масою скибочки багету.
- Викладаємо на них з одного краю стос із трьох гуртків огірка, а з іншого згорнуту в кульок шинку.
- Всередину кулька поміщаємо зелень та кукурудзу.
Канапе зі шведських фрикадельок
Продукти (на 20 канапе):
- яловичий фарш - 400 г;
- несолодкі кукурудзяні пластівці - 50 г;
- яйця - 2 шт.;
- молоко - 80 мл;
- перець чорний мелений - 0,5 ч. л.
- мускатний горіх – 0,25 ч. л.;
- паприка - 0,5 ч. л.;
- часник - 1 зуб.;
- сіль - 1,5 ч. л.;
- олія рослинна - 100 г.
- мариновані огірки, морква, томати чері та оливки (для прикраси).
Рецепт покроково:
- Подрібнюємо пластівці в блендері,
- Змішуємо з фаршем, молоком, тертим часником, яйцем та спеціями.
- Масу перемішуємо.
- Сформуємо невеликі фрикадельки, трохи сплющуємо їх для стійкості та швидко обсмажуємо до рум'яності.
- Перекладаємо фрикадельки на деко, змащене олією, за 10 хвилин доведемо до готовності в розігрітій до 170 ° С духовці.
- Дістаємо фрикадельки та остуджуємо.
- Надягаємо на шпажки овочі, а потім вставляємо їх у фрикадельки.
- Подаємо на таці.
Канапе з червоною рибою
Продукти:
- солоний лосось - 200 г;
- житній хліб - 300 г;
- вершковий сир - 150 г;
- зелень - 20 г.
Рецепт покроково:
- Нарізаємо хліб на тонкі квадратні скибочки розміром 3 див.
- Підсушуємо їх у духовці.
- Лосось нарізаємо тонкими смужками.
- Видавлюємо у центрі кожного житнього тосту кондитерським шприцом вершковий сир.
- Зверху розкладаємо гілочки зелені.
- Повертаємо в роли скибочки лосося і вертикально встановлюємо на тости, трохи втопивши в сирі.
Канапе на оладках з рибою та креветками.
Продукти (для 20 канапе)
- борошно - 250 г;
- кефір - 220 мл;
- цукор - 1 ст. л.;
- сіль - 1 ч. л.;
- розпушувач - 0,5 ч. л.;
- яйце - 1 шт.;
- рослинна олія - 3 ст. л;.лосось у власному соку-1 банку;
- варено-морожені креветки - 200 г;
- плавлений сир 100 г;
- кріп - 1 гілочка;
- майонез - 1 ст. л.
Рецепт покроково:
- Замісити з борошна, що просіює, молока, яйця, цукру, солі і розпушувача тісто, яке по консистенції нагадує сметану.
- Смажимо маленькі оладки, викладаючи чайною ложкою тісто на розігріту сковороду, змащену олією.
- Відкидаємо лосося на друшляк, щоб повністю прибрати з нього вологу. Креветки очищаємо
- Відкладаємо 20 креветок для прикраси, решту порубаємо.
- Рибу перекладаємо в миску, натираємо туди плавлений сир, додаємо креветки та майонез, змішуємо.
- Масу відправляємо у холодильник на 40 хвилин.
- Викладаємо масу на холодні оладки кондитерським шприцом або за допомогою кільця сервіровки.
- Зверху укладаємо креветку та гілочку кропу.
Швидкі канапе з сиром
(Вони допоможуть, якщо немає часу на приготування)
Продукти (для 20 порцій):
- сир твердий (краще чеддер) - 100 г;
- виноград червоний – 100 г;
- мандарин - 2 шт.;
- оливки без кісточок - 10 шт.
Рецепт покроково:
- Миємо виноград і даємо обсохнути.
- Знімаємо ягоди з грона.
- Мандарин чистимо, звільняємо від білої плівки та розбираємо на дольки
- Маслини дістаємо із розсолу.
- Сир нарізаємо кубиками чи як подобається.
- Насаджуємо на шпажки виноградини, мандаринові часточки та маслини, а також шматочки сиру.
- Готові канапе ставимо на плоску тарілку.
Канапе-роли з оселедцем
Продукти (для 20 порцій):
- курячі яйця - 5 шт.;
- рослинна олія - 1 ст. л.;
- філе оселедця - 300 г;
- сир - 50 г;
- зелена цибуля - 50 г;
- петрушка - 10 г;
- кріп - 10 г.
Рецепт покроково:
- Збити яйця, як на омлет.
- Нагріту сковороду змастити олією і підсмажити 4 тонкі млинці. Очистити оселедець від шкіри та дрібно покришити.
- Дрібно нарізаємо зелену цибулю, кріп та петрушку.
- Змішуємо рибу та зелень з сиром.
- Намазуємо млинці рибно-сирною масою,
- Щільно згортаємо та розрізаємо на 5 частин.
- Канапе, що виходять, сколюємо шпажкою.
Канапе з перепелиним яйцем
Продукти:
- хліб пшеничний – 200 г;
- крабові палички - 100 г;
- жирна сметана - 20 г;
- перепелині яйця - 10 шт.;
- гострий кетчуп - 1 ст. л.;
- сухе макове зерно (або чорний кунжут) - 0,5 ч. л.
Рецепт покроково:
- Нарізаємо хліб дуже тонкими скибочками.
- За допомогою чарки вирізаємо з них кружечки діаметром до 5 см.
- Відправляємо хліб у духовку (160 ° С) на 5 хвилин до отримання рум'яної скоринки, щоб не розмок.
- Заливаємо перепелині яйця холодною водою і відправляємо варитись круто (5 хвилин після закипання).
- Очищаємо їх і розрізаємо навпіл.
- Подрібнюємо блендером крабові палички зі сметаною.
- Викладаємо масу на охололі хлібні медальйони.
- Поверх встановлюємо половинки яєць, а на них акуратно капаємо гострим кетчупом.
- Злегка присипаємо згори маком.
Канапе «Маргарита»
Продукти:
- моцарелла (краще в маленьких кульках чильєджіні або перлини.) - 200 г;
- томати чері - 200 г;
- свіжий зелений базилік - 50 г;
- бальзамічний оцет - 1 ст. л.
Рецепт покроково:
- Моємо томати черрі та базилік.
- Моцарелу та овочі обсушуємо.
- Обриваємо з базиліка листочки.
- Надягаємо на шпажки по черзі чері, листок базиліка і кульку моцарелли. Канапе викладаємо на блюдо, збризкуємо бальзамічним оцтом.
Канапе з беконом
Продукти:
- бекон копчений (або копчена грудинка) - 100 г;
- швейцарський сир - 200 г;
- оливкова олія -1 ст. л.;
- свіжа м'ята - 50 г.
Рецепт покроково:
- Розрізаємо смужки бекону на 5 рівних частин.
- Сир нарізаємо квадратами завбільшки 2 см і завтовшки 5-6 мм.
- Обертаємо кожен квадрат сиру беконом.
- Сколюємо шпажкою.
- Канапе укладаємо щільно на тарілку.
- Рубаємо м'яту, змішуємо її з оливковою олією та рівномірно посипаємо зверху канапе.
Канапе-паштет
Продукти (для 20 канапе):
- яловича печінка - 300 г;
- свинячий підчеревок - 200 г;
- цибуля - 1 шт.;
- морква середня - 1 шт.;
- вершкове масло - 100 г;
- коньяк - 50 мл;
- вода - 100 мл;
- борошно пшеничне - 1 ст. л.;
- перець чорний мелений - 1 ч. л.;
- сіль - 1 ч. л.;
- солоний огірок - 3 шт.
Рецепт покроково:
- Нарізаємо печінку та підчеревок шматками з волоський горіх.
- Очищаємо моркву та цибулю.
- Обсмажуємо свинину та печінку у глибокій сковороді на великому вогні до зміни кольору.
- Додаємо борошно та овочі повністю.
- Обсмажуємо 3 хвилини, помішуючи.
- Вливаємо коньяк та 100 мл води.
- Накриваємо кришкою та гасимо продукти 45 хвилин.
- Наприкінці покладемо приправи та сіль.
- Двічі пропускаємо ще теплі продукти з олією на м'ясорубці з дрібними ґратами.
- Застилаємо харчовою плівкою прямокутний контейнер.
- Змащуємо її олією.
- Викладаємо паштет шаром 4 см.
- Розрівнюємо, ущільнюємо та відправляємо в холодильник.
- Застиглий паштет виймаємо з плівкою, розрізаємо ножем на два пласти, а потім кубиками.
- Кладемо на кожен шматочок кухоль солоного огірка.
- Сколюємо канапе шпажкою.
Читайте також:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати оригінальну закуску та прикрасу столу - мариновані яйця.