28.08.2020  16:59   

Харківські школи готуються до прийому дітей в умовах карантину (ФОТО)

У Харківській гімназії №116 сьогодні, 28 серпня, на практиці показали журналістам, як готуються приймати учнів в умовах карантинних обмежень, що введені через пандемію коронавірусу.


//city.kharkov.ua
Як повідомила директор навчального закладу Оксана Бугакова, у гімназії розроблені різні графіки приходу дітей, проведення уроків і харчування в їдальні.
 
«У нас майже тисяча учнів початкової, середньої і старшої школи. Щоб не було стовпотворіння на вході, вони приходитимуть до початку занять через 30 хвилин відповідно до цієї градації. Також у нас розроблені протоколи для організації харчування дітей, які стосуються розміщення учнів у їдальні і графіка харчування, щоб вони перетиналися мінімально», - зазначила Оксана Бугакова.
 
За її словами, у початковій школі практично у всіх класів буде різний час початку уроків, а у старшій і середній школі заняття проводитимуться в один час. Але при цьому учні 10-11 класів по вівторках і п'ятницях навчатимуться дистанційно з використанням сервісу відеозв'язку «Zoom».
 
«Також у нас до дрібниць прописано все, що необхідно робити протягом дня: мити і протирати поверхні, провітрювати приміщення. Парти в багатьох класах розставлені окремо, щоб дистанція між дітьми під час уроків була більшою. Багато уроків за гарної погоди плануємо проводити на вулиці», - розповіла директор гімназії.
 
Оксана Бугакова повідомила, що на прохання батьків у День знань відбудеться урочиста лінійка для учнів 1-х та 11-х класів. Решта учнів відзначить початок навчального року у себе в класах.
 
Також журналістам розповіли про пілотний проєкт з оснащення закладів освіти системами безконтактного контролю доступу в приміщення зі скринінгом температури тіла, який реалізується в гімназії №116 та в ліцеї №89. Як повідомив радник Харківського міського голови з інформаційних технологій Олександр Попов, зараз тестуються три системи, щоб визначити найбільш зручну. Після цього міськрада повинна буде виділити кошти на закупівлю цієї системи для усіх шкіл міста.
 
 
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день