03.04.2020  17:21   

У Польщі відкрилася виставка харківських художників

Виставка сучасного українського мистецтва «Штучний біль», присвячена ключовим подіям в Україні, відкрилася сьогодні, 3 квітня, в Центрі сучасного мистецтва «Знаки часу» в Торуні (Польща).


//city.kharkov.ua
За словами куратора виставки та директора центру сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» Наталії Іванової, проєкт «Штучний біль» реагує на актуальні проблеми і ситуації, які визначають Україну як країну і геополітичну точку на світовій мапі. «Це теми, які болять і будуть боліти, навіть незважаючи на те, що за шість років ми якось «змирилися» з певним станом речей, навчилися жити з цим, так бурхливо й емоційно реагуємо. Але є художники, і їхні роботи час від часу повертають нас до цих подій, знову привертають нашу увагу, знову нагадують про те, що болить...», - підкреслила Наталія Іванова.
 
В експозиції представлені роботи 25 художників, фотографів і графіків з Харкова, Києва та інших міст України. Серед них: Гера Артемова, Артем Волокітін, Костянтин Зоркін, Віталій Кохан, Владислав Краснощок, Сергій Лебединський, Белла Логачева та ін.
 
За словами організаторів, ще одна ціль проєкту - підтримка міжкультурного діалогу України і Польщі, які мають певний загальний історичний досвід та історію. Так, три роки тому в харківському центрі сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» відбулася виставка з колекції Центру сучасного мистецтва «Знаки часу» (Торунь). Сьогодні «ЄрміловЦентр» показує українське сучасне мистецтво в Торуні.
 
Зазначимо, в зв'язку з карантином виставка працюватиме в онлайн-режимі - презентації транслюватимуться на «YouTube-каналі», також будуть організовані віртуальні екскурсії.
 
Організатори проєкту - Центр сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр», Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна та «ABRAMOVYCH.ART».
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 

В этот день