12.03.2020  17:30   

На салтівські ринок і супермаркет прийшла протиепідемічна перевірка

У Харкові почалися протиепідемічні перевірки супермаркетів і ринків


// Facebook

Тимчасова комісія з контролю за здійсненням протиепідемічних заходів на об'єктах міста Харкова сьогодні, 12 березня, перевірила готовність до роботи в умовах карантину кількох великих торгових об'єктів.

Перевірки пройшли у супермаркеті «Клас» на Салтівському шосе та ринку, який розташований поруч, а також на ринку «Спартак» у 602-му мікрорайоні.

Під час інспектування члени комісії звертали увагу на те, яких заходів вжило керівництво торговельних об'єктів для захисту своїх працівників і покупців. Про ці заходи йшлося на нещодавній нараді у Харківській міській раді.

У супермаркеті «Клас» повідомили, що тепер вологе прибирання торгового залу проводиться не раз на три години, як належить за санітарними нормами, а щогодини. Також із сьогоднішнього дня співробітникам почали вимірювати температуру по приходу на роботу і після закінчення зміни. У приміщеннях також розвісили плакати з інформацією про ознаки захворювання на коронавірус і як уникнути зараження. Крім того, у динаміках звучать відповідні оголошення протягом дня.

На ринку біля супермаркету тільки частина торговців надягла маски. Деякі з них розповіли, що дійсно стали частіше мити руки і підлогу, інші терміново закрилися, побачивши інспекцію.

Підбиваючи підсумки перевірки, голова тимчасової комісії, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан підкреслила, що така робота триватиме й надалі.

«Це превентивні заходи. Наше завдання - нагадати торговцям, покупцям, що у них з'явилися певні обов'язки у зв'язку із введенням в Україні карантину. Продавці повинні бути в масках і працювати в рукавичках, якщо мова йде про торгівлю продуктами. Сьогодні ми обійшли багато об'єктів, перевірили їхню готовність до роботи в нових умовах. Ми розповідаємо і пояснюємо, що протиепідемічні заходи мають стати на найближчий час нормою. А покупці повинні приходити в магазини здоровими. Зараз ми пропагуємо один принцип: захворів - сиди вдома! Від цього залежить здоров'я півторамільйонної харківської територіальної громади. Але паніки бути не повинно, зараз у місті все спокійно. І цей спокій ми повинні зберегти своїми зусиллями», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день