19.07.2012  13:50   

Прокуратура объяснила причины возбуждения уголовного дела против сайта Левый берег

Пресс-служба прокуратуры города Киева, несмотря на общественный резонанс вокруг возбуждения уголовного дела по заявлению народного депутата Украины Ландика В.И. по факту совершения преступления, предусмотренного ч. 2 ст. 163 и ч. 2 ст. 182 УК Украины, считает необходимым разъяснить, что согласно действующему законодательству органы прокуратуры обязаны реагировать на заявления о преступлении, а в случае подтверждения обстоятельств, изложенных в заявлении – принимать соответствующие процессуальные решения.


// Левый берег
Личный конфликт нардепа и LB.ua получил общественный резонанс

В заявлении говорится следующее:

Повідомляємо про те, що прокуратурою Печерського району міста Києва за результатами перевірки заяви Ландіка В.І. та отриманих матеріалів дослідчої перевірки, у тому числі пояснень народного депутата, порушено кримінальну справу за фактами порушення таємниці листування державного діяча та незаконного збирання, використання і поширення конфіденційної інформації про особу.

Зазначимо, що ця справа не є справою приватного обвинувачення, тому прокуратурою Печерського району столиці прийнято рішення відповідно до Закону.

Наголошуємо на тому, що Ландіку В.І. було роз’яснено положення ст. 63 Конституції України та попереджено про кримінальну відповідальність за дачу завідомо неправдивого повідомлення про злочин.

Крім того, інформуємо про те, що у своїх заявах та поясненнях народний депутат Ландік В.І. стверджує, що через публікацію Інтернет-виданням інформаційного порталу LB.ua його смс-листування були грубо порушені його конституційні права на таємницю листування та недоторканність приватного життя.

«Разом з тим, вказаною публікацію підірвано мій авторитет та ділову репутацію як державного діяча», – йдеться у поясненнях Ландіка В.І.

Народний депутату у своїх заявах та поясненнях наполягає на тому, щоб його звернення були розглянуті відповідно до чинного законодавства України: «За наведених обставин я вважаю, що моя заява повинна бути розглянута у відповідності до вимог чинного законодавства з прийняттям відповідного рішення про порушення кримінальної справи, пов’язаної з порушенням моїх конституційних прав на таємницю листування і недоторканість приватного життя», – йдеться у поясненнях Ландіка В.І., повідомляє відділ зв’язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва.


Напомним, в конце июня народный депутат от ПР Владимир Ландик потребовал возбудить уголовное дело в отношении шеф-редактора LB.ua Ксении Василенко (Соня Кошкина), главного редактора Олега Базара и фотокора Максима Левина.

18 июля общественно-политический сайт LB.ua приостановил работу.

На главной странице сайта появился коллаж с изображением четырех влиятельных украинских политиков: главы Администрации Президента Сергея Левочкина, первого замгенпрокурора Рената Кузьмина, первого вице-премьер-министра Валерия Хорошковского и советника Президента Андрея Портнова.

При этом коллаж проиллюстрирован надписью: Спросите у них, где LB.ua?

Ранее ситуацию с LB.ua прокомментировали Сергей Левочкин и Валерий Хорошковский.

 

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день