
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1252383-gotuemo-vinegret-klasichniy-ta-originalni-retsepti
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1252383-gotuemo-vinegret-klasichniy-ta-originalni-retsepti
Готуємо вінегрет: класичний та оригінальні рецепти
Відомий та нетривіальні варіанти популярного салату.

Готуємо вінегрет: класичний та оригінальні рецепти
Як пише РЕДПОСТ, суворих пропорцій у вінегреті немає і все залежить від смаку людини, яка готує страву. Тому дещо умовно визначимо кількість необхідних продуктів
- Робіть вінегрету стільки, скільки з'їсте за один раз. Зберігати його, навіть у холодильнику, не рекомендується через те, що з часом він втрачає свій смак.
- Варіть картоплю, буряк і моркву завжди в шкірці, ніколи не зрізайте її до варіння, інакше овочі вийдуть рідкими. Кращим варіантом буде, якщо ви запечете овочі в духовці, обернувши кожен з них міцним шаром фольги. При такому способі приготування овочі зберігають усі свої корисні речовини та мікроелементи.
- Для змішування компонентів використовуйте просторий, широкий і глибокий, зручний посуд зі скла, кераміки або порцеляни. Можна це робити в емальованій мисці, але в жодному разі не в металевій каструлі.
- Щоб за рахунок буряків усі овочі не забарвлювалися відразу в червоний колір, є один маленький і простий секрет. Нарізаний кубиками буряк перекладіть в миску, полийте олією і ретельно перемішайте. А після цього можете додавати решту інгредієнтів. Тонка масляна плівка, яка покрила кожен шматочок буряка, не дасть їй фарбувати решту продуктів.
- Якщо заправка складається з декількох інгредієнтів (оцет, олія, сік лимона, хрін, гірчиця), обов'язково готуйте її спочатку в окремому посуді, спробуйте і лише після цього поступово підливайте до овочів та вимішуйте.Потрібно знайти золоту середину, заправки має бути рівно стільки, щоб овочі не виявилися сухими, але й не плавали в маслі.
Классичний рецепт вінегрету
Продукти:
- 2 середні буряки;
- 4–5 середніх картоплин;
- 2 середні моркви;
- 5–6 середніх маринованих або солоних огірків (їх можна замінити 300 г квашеної капусти або взяти порівну огірків та капусти);
- 1 біла чи червона цибулина;
- 250 г консервованого зеленого горошку (його можна замінити консервованою або вареною квасолею)
- 5–6 столових ложок олії;
- ¼–½ чайної ложки солі (або попередньо змішати олію та сіль з ½–1 столовою ложкою оцту (яблучного або 3%) та щіпкою меленого чорного перцю. Від оцту вінегрет набуде великої кислинки.
- Можна додати 200-250 г маринованих грибів, або варіювати в залежності від співвідношення з огірками та/або капустою.
- Як варіант - додати кріп, петрушка або зелену цибулю.
Рецепт покроково:
- Викладіть промиті, але неочищені буряки, картоплю та моркву в каструлі і залийте холодною водою. Буряк краще варити окремо від інших овочів, оскільки він готується довше і може пофарбувати воду.
- Картопля буде готова приблизно через 20-30 хвилин після закипання води, морква - через 30-40, а буряк - не менше ніж за годину. Хоча може знадобитися менше або більше часу: все залежить від розміру овочів.
- Остудіть варені овочі та очистіть їх від шкірки.
- Наріжте буряки, картоплю, моркву та огірки однаковими середніми кубиками, а цибулю — дрібними.Додайте горошок, масло|мастило|, сіль|соль| і ретельно перемішайте салат.
- Якщо потрібно, досоліть його.
- Якщо не хочете, щоб буряк пофарбував овочі, спочатку змішайте його з невеликою кількістю олії, а потім додайте до неї всі інші продукти. І не забувайте, що інгредієнти можна замінити чи доповнити.
- Краще дати настоятися вінегрету в холодильнику кілька годин або ніч. Тоді він стане ще смачнішим і ароматнішим.
Вінегрет із фруктів та овочів
Продукти:
- Яблука свіжі очищені 10 10 г
- Груша нарізана скибочками 10 10 г
- Морква очищена 8 8 г
- Огірки свіжі нарізані скибочками 10 10 г
- Картопля відварена дрібно нарізана 25 25 г Селера (корінь) нарізана соломкою 4 4 г Петрушка (зелень) нарізана 4 4 г
- Горошок зелений консервований 5 5 г
- Цукор-пісок 3 3 г
- Лимонний сік 4 4 г
- Сметана 10,0% жирності 12 12 г
- Салат листовий очищений 1 1 г
- Апельсин нарізаний шматочками 5 5 г
Рецепт покроково:
- Очищені яблука та груші (з віддаленим насіннєвим гніздом), морква та варена картопля, огірки зі шкіркою наріжте тонкими скибочками.
- Підготовлену зелень петрушки та корінь селери нарыжте дрібно.
- Фрукти, овочі, зелень з'єднайте і змішуйте з зеленим горошком консервованим, додайте сіль, цукор, сік лимона і заправте прокип'яченою сметаною.
- Салат укладайте гіркою та оформыть листям салату, часточками апельсина.
Вінегрет морський
Продукти
- Буряк очищений відварений 150 г
- Морква очищена нарізана скибочками 150 г
- Картопля очищена відвареною 120 г
- Огірки солоні нарізані кубиками 100 г
- Капуста квашена 100 г
- Капуста морська консервована 200 г
- Цибуля зелена дрібно нарізана 50 г (можна замінити репчатим)
- Олія рослинна 100 г
- Цукор-пісок 40 г
Рецепт покроково.
- Варені овочі, солоні чи мариновані огірки нарізємо кубиками.
- З'єднємо з капустою квашеною та морською консервованою,
- Ріпчасту цибулю нарізають півкільцями цибулею або зеленою довжиною шматочками 1-1,5 см
- Додають цукор
- Заправляють олією.
Вінегрет з авокадо
Продукти (на 5 порцій)
- Буряк – 2 шт. (300 г)
- Картопля – 2 шт. (240 г)
- Морква – 1 шт. (100 г)
- Огірки солоні – 2 шт. (150 г)
- Авокадо – 1 шт. (150 г)
- Цибуля зелена - 2-3 пера (30 г)
- Олія - 3 ст. ложки
- Сіль – 0,5 ч. ложки
- Суміш перців мелених - 1 щіпка
- Петрушка свіжа для прикраси - 1 гілочка
Рецепт покроково:
- Ретельно вимити і відварити у киплячій воді картоплю, моркву та буряк. Можна варити овочі в одній каструлі. Морква та картопля варяться приблизно 15-20 хвилин, буряк – 60 хвилин. Дістати овочі з води та остудити.
- Підготувати решту інгредієнтів. Зелену цибулю промити.
- Зелену цибулю дрібно порубати.
- У солоних огірків відрізати краї.
- Нарізати огірки дрібними кубиками.
- Перекласти зелену цибулю та огірки в глибоку миску.
- Варений буряк, картоплю та моркву очистити від шкірки.
- Картоплю та моркву нарізати кубиками.
- Додати картоплю і моркву в миску до огірків та зеленої цибулі.
- Буряк також нарізати кубиками. Додати кубики буряків до решти інгредієнтів салату, перемішати.
- Влити в миску олію, додати сіль і суміш мелених перців, знову перемішати.
- Авокадо розрізати навпіл, зняти шкірку і видалити кісточку. Якщо авокадо стигле, шкірка зніметься легко. Нарізати його кубиками.
- Додати авокадо до салату, акуратно перемішати, щоб інгредієнти зберегли форму.
- Перекласти вінегрет у салатницю, прикрасити листочками петрушки. Перед подачею салат можна додатково охолодити у холодильнику.
Вінегрет з яблуками та кількою
Продукти:
- картопля
- буряк
- морква
- цибуля ріпчаста
- кілька солона
- яблука кисло-солодкі
- для заправки:
- масло рослинне
- гірчиця
- цукор
- оцет столовий
- сіль
Рецепт покроково
- Перемішати відварені овочі: нарізану кубиками картоплю, буряк та моркву.
- Покришити цибулю.
- Приготувати заправку з олії, гірчиці, солі, цукрового піску та оцту.
- Додати нарізане кисло-солодке яблуко, солону кільку.
- Готову страву прикрасити кільцями червоної цибулі, зеленню, зеленим горошком.
Читайте також:
- Найсмачніші рецепти з квашеної капусти
- Заготівля моркви на зиму: найсмачніші рецепти
- Смачно та ситно: три незвичні рецепти салату Олів'є
Нагадаэмо раныше ми наводили найсмачніші рецепти моркви на зиму.