Як пише
РЕДПОСТ, ці пиріжки готуються просто і не заберуть багато часу. Це відмінний варіант перекушування, який можна взяти з собою в дорогу або на природу. Ці пиріжки дуже смачно їсти теплими з вершковим маслом, а також з молоком чи чаєм. Але в холодному вигляді вони теж добрі.
Що варто врахувати
Пропорції розраховані під 15% сметану, чим вона жирніша, тим смачніше виходять пиріжки.
Якщо будете використовувати сметану іншої жирності, для рідкої сметани необхідно збільшити кількість борошна, а для жирнішої - зменшити.
Пиріжки з цілим яйцем
Продукти на 3 порції:
-
Яйце куряче - 6 шт.
-
Сметана (краще 15%) - 1 чаш. (250 мл)
-
Борошно житнє - 2 чаш.(250 мл)
-
Сіль – до смаку
-
Масло вершкове – 20 г для змащування пиріжків
Покроковий рецепт приготування:
-
Житнє борошно просіяти,
-
У велику миску вилити сметану
-
Посолити і, підсипаючи частинами муку|борошно|, замісити тісто.
-
Тісто має бути м'яким, але не липким.
-
Сформувати із тесту кулю.
-
Накрити мискою.
-
Залишити вистоюватись на півгодини.
-
Тісто розділити на 6 рівних частин.
-
Кожну частину розкотити в коржик завтовшки 4-5 мм.
-
У середину коржика покласти яйце.
-
Загорнути яйце в тісто будь-яким способом.
-
Добре защипати краї.
-
Зрізати зайве тісто.
-
Можна сплести кіску.
-
Духовку розігріти до 190-200 градусів.
-
Застелити противень пергаментом.
-
Викласти пиріжки на противень.
-
Випікати 20-25 хвилин|мінути| або до золотистості.
-
Готові пиріжки вийняти із духовки.
-
Відразу змастити вершковим маслом.
-
Накрити чистим рушником і дати трохи відпочити.
-
Подавати пиріжки зі свіжими овочами та зеленню.