Ароматна ванільна шарлотка із грушею

10.04.2025  22:00
Відмінний рецепт, коли хочеться чогось легкого і не надмірно солодкого.
 
Як пише РЕДПОСТ, повітряне тісто, насичений ванільний аромат та соковиті шматочки груші роблять цей десерт ідеальним для затишного домашнього чаювання.
 

Вінільна шарлотка із грушею

 

Продукти

 
  • 3 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 склянка борошна
  • 0,5 ч.л. ваніліну (можна замінити ванільним цукром або есенцією)
  • 4 стиглі груші
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 

Покроковий рецепт приготування:

 
  1. У глибокій мисці збити яйця з цукром та ваніліном до пишної світлої маси за допомогою міксера (3-5 хвилин).
  2. Просіяти борошно.
  3. Поступово всипати борошно, що просіює, і розпушувач, продовжуючи перемішувати до однорідного тіста без грудок.
  4. Очистити груші від шкірки та серцевини.
  5. Нарізати часточками чи кубиками.
  6. Акуратно втрутити їх у тісто ложкою.
  7. Перелити тісто у форму, змащену олією чи вистелену пергаментом.
  8. Випікати в розігрітій до 180 ° C духовці близько 45 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою вона повинна виходити сухою.
  9. Готову шарлотку трохи остудити.
  10. Посипати цукровою пудрою за бажанням.
  11. Подати з чаєм чи кавою.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати ситний мінтай у лаваші.