У Харкові встановили пільгові ставки оренди постраждалих земельних ділянок

28.02.2024  14:35
Для зменшення податкового навантаження на суб’єкти господарювання міста Харкова під час війни сьогодні, 28 лютого, на позачерговій сесії міськради було ухвалене рішення про деякі питання плати за землю, передає РЕДПОСТ .
Так, депутати підтримали введення тимчасових пільгових ставок щодо найбільш постраждалих земельних ділянок, зокрема, тих, на яких розташовані об’єкти промисловості, адміністративні, офісні, складські будівлі та готелі, а також щодо земельних ділянок, які надані в користування для будівництва та реконструкції об’єктів. У залежності від виду користування ділянок ставки знижені на 30-50%. 
 
Крім того, було подовжене застосування пільг щодо зменшення земельного податку та орендної плати за земельні ділянки, на яких розташовані пошкоджені об’єкти нерухомого майна, на 30, 60 та 99% залежно від категорії пошкоджень. Згідно з рішенням, такі пільги діятимуть до 31 грудня року, в якому буде припинений або скасований воєнний стан (раніше період застосування пільг визначався з 1 січня по 31 грудня 2023 року). 
 
Також було ухвалене рішення про звільнення фізичних осіб від земельного податку та орендної плати за користування земельними ділянками, зайнятими житловою забудовою (приватні домоволодіння), з 1 січня 2023 року по 31 грудня року, в якому буде припинений або скасований воєнний стан. Таку пільгу отримали 24 тис. мешканців Харкова.
 
За словами міського голови Ігоря Терехова, у такий спосіб міська влада хоче простимулювати бізнес та харків’ян залишатися в місті.
 
«Потрібен стимул, щоб люди залишалися в Харкові, щоб працювали виробництва, поверталися підприємці. Якщо потрібно буде ще знизити податкові ставки для деяких видів діяльності, ми це зробимо. Для нас дуже важливо, щоб бізнес мав можливість працювати», - зазначив Ігор Терехов.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що комунальне підприємство Харкова отримає позику від Європейського інвестиційного банку.