Підсумки року: Міська влада оперативно реагує на обстріли Харкова

29.12.2023  15:23
Зважаючи на регулярні обстріли міста Харкова ворогом упродовж 2023 року, міська влада та комунальні служби оперативно реагують на такі виклики та усувають наслідки пошкоджень і руйнувань.
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на Харківську міську раду.
 
Наймасштабніша атака на місто сталася сьогодні вранці. За даними міського голови Ігоря Терехова, було зафіксовано щонайменше 22 прильоти ворожих ракет у різних районах. Пошкоджень зазнали 38 будівель. Внаслідок обстрілів виникли проблеми з подачею електрики для громадського транспорту. Еелектропостачання оперативно відновили, і зараз транспорт курсує за розкладом. Комунальники з самого ранку усувають наслідки ракетних ударів на місцях прильотів.
 
Нагадаємо, що після нічного обстрілу вулиці Римарської, що стався 6 червня, комунальники також швидко відновили комунікації в 30 пошкоджених будинках.
 
Крім того, за дорученням Харківського міського голови Ігоря Терехова були задіяні всі ресурси, щоб до кінця літнього сезону відремонтувати якнайбільше пошкоджених ділянок доріг.
 
Ракетні удари по Харкову 6 жовтня завдали пошкоджень житловим будинкам у трьох районах міста. Як повідомив мер, за три доби комунальники закрили понад 2 тис. вікон і розбиті дахи на 25 будинках. Вони розчистили дороги та відновили рух транспорту, зокрема, на вулицях Георгія Тарасенка та Молочній.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
Для усунення наслідків обстрілу в ніч проти 8 грудня комунальні служби працювали майже цілодобово. Роботи не припиняли, щоб якнайшвидше відновити всі комунальні послуги людям, які залишалися в пошкоджених будинках.
 
За словами Ігоря Терехова, міська влада постійно надає необхідну допомогу харків’янам, які постраждали: забезпечує ковдрами, подушками, постільною білизною, засобами особистої гігієни. За потреби їх годують і переселяють у соціальне житло.
 
«Харків робить усе можливе, щоб люди, чиї домівки постраждали від військової агресії рф, завжди знали, що можуть розраховувати на підтримку з боку міста», - наголосив Ігор Терехов.
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону повідомив, що ракетні удари по місту почалися 29 грудня о 5-й годині ранку.