Як пише РЕДПОСТ, перед вами рецепт популярних у Китаї тонких листкових коржиків. З ними навіть пов'язана кумедна легенда, згідно з якою від них походить італійська піца, оскільки вона - неправильно приготовлений рецепт коржиків, в якому начинка не всередині, а зовні. Коржики гарні замість хліба і як самостійне блюдо. Приготувати в домашніх умовах такі коржики нескладно. Правильно приготовані вони з трохи пружною консистенцією, як кажуть китайці – «жувальною».
Що варто врахувати
-
Чим тонше вийде розкотити, тим шаруватішою і цікавішою буде коржик.
-
Краще ці коржики їсти свіжими, але якщо їх повторно підігріти, вони будуть м'якими та ніжними.
-
До хрускоту коржики засушувати не потрібно. Цун юбін все ж таки повинні залишитися досить м'якими.
Китайські листкові коржики із зеленою цибулею Цун Юбін
Продукти (на 2 порції):
-
Окріп - 150 мл
-
Борошно – 300 г
-
Зелена цибуля – 2 шт
-
Чорний перець – 1/2 год.
-
Сіль - 1/2 год л
-
Рослинна олія – 1 ст л
Покроковий рецепт приготування
-
У глибоку миску просіяти борошно,
-
Додати трохи солі
-
Залити окропом.
-
Перемішати та залишити хвилин на п'ять.
-
Після цього вимісити круте тісто
-
Забрати його під плівку на півгодини відпочивати.
-
Для начинки нарізати кільцями зелену цибулю,
-
Змішати його з чорним перцем, сіллю та олією.
-
Через півгодини дістати тісто,
-
Ще раз вимісити.
-
Отриманий колобок поділити на дві частини. Одну – прибрати назад під плівку, другу – розкотити у тонкий млинець.
-
Змастити коржик трохи олією,
-
Розподілити половину начинки
-
Закатати щільно рулетом, намагаючись, щоб залишилося якнайменше повітряних бульбашок.Ковбаску, що вийшла, щільно згорнути в равлик спіраллю.
-
Те саме зробити з другою частиною тесту.
-
Тепер ці равлики потрібно знову розкачати качалкою. Тісто може почати десь лопатися, а цибуля виходити назовні. Це не страшно.
-
Отримані коржики посмажити з двох сторін до золотистої скоринки на попередньо розігрітій сковороді. Чим тонше коржики, тим швидше вони просмажаться.
-
Готові цун юбін нарізати на четвертинки
-
Подавати до столу теплому вигляді.
Смачного!