Як пише
РЕДПОСТ, пиріг з ніжною сирно-вершковою начинкою та соковитими абрикосами дуже прикрасить собою будь-яке чаювання.
Що варто врахувати
-
Вершкове масло для приготування тіста має бути холодним, дістаньте його з холодильника тільки перед приготуванням.
-
Сир краще брати 5% жирності, а сметану 10-15% жирності.
-
Кількість абрикосів вказано приблизно: беріть стільки, скільки поміщається у форму для випічки.
-
Тісто можна приготувати з ранку або з вечора і залишити його в холодильнику на 8-12 годин, тоді на вечерю або до сніданку буде смачний пиріг до чаю.
-
Якщо для випікання пирога використовується нероз'ємна форма, для того, щоб легко дістати пиріг, з пергаментного паперу можна зробити дві смужки трохи довші за краї форми і укласти їх у форму хрест-навхрест. Після випікання пиріг буде легко дістати, потягнувши його за краї смужок паперу.
Сирний пиріг з абрикосами
Продукти на 6 порцій:
-
Абрикоси – 5 шт.
-
Олія вершкове – 80 г
-
Борошно пшеничне – 180 г
-
Яйце куряче - 3 шт.
-
Цукор – 100 г
-
Вода – 2 ст.
-
Сир – 180 г
-
Сметана – 120 г
-
Крохмаль кукурудзяний – 2 ст.
-
Сіль – щіпка (-і)
Покроковий рецепт приготування
-
Абрикоси ретельно вимити.
-
Борошно змішати з|із| 1 ст.л. цукру та щіпкою солі.
-
Додати холодне вершкове масло
-
Розтерти руками до стану хлібних крихт.
-
До борошняної суміші додати 1 куряче яйце.
-
Замісити однорідне пластичне тісто, поступово додаючи крижану воду по 1 ст. (Можливо, буде достатньо 1-2 ст.л. води).
-
Тісто ретельно вимісити,
-
Скачати тісто в кулю, загорнути у харчову плівку та прибрати у холодильник мінімум на 10-15 хвилин.
-
Змішати для начинки в мисці сир, сметану, цукор, що залишився, крохмаль, 2 яйця. Замість кукурудзяного крохмалю можна використовувати картопляний.
-
Подрібнити боєндером суміш до однорідної маси без крупинок сиру.
-
Дно форми можна застелити пергаментом, щоб потім краще витягти пиріг.
-
Дістати охолоджене тісто
-
Розкачати тісто в коло завтовшки 4-5 мм
-
Помістити розкатане тісто у форму для випічки.
-
Сформувати акуратні борти однієї висоти (3-5 см, залежно від діаметра форми).
-
Сирну начинку вилити у форму з піщаним тестом.
-
Абрикоси розрізати навпіл, витягти кісточки і акуратно укласти половинки абрикосів зверху на сирну начинку.
-
Відправити пиріг у розігріту до 180 ° С духовку на 40-45 хвилин. Якщо верх пирога почне зарум'янюватися наперед, можна прикрити його фольгою.
-
Подавати пиріг до столу та розрізати його слід після того, як він охолоне.
Смачного!