Для приготування салату знадобляться такі інгредієнти:
-
2 свіжих огірки;
-
1/4 склянки білого винного оцту;
-
дрібка дрібної солі;
-
дрібка цукрового піску;
-
100 г листя салату або пекінської капусти;
-
170 г копченої форелі;
-
1 невеликий пучок свіжого кропу;
-
1 столова ложка гострої коричневої гірчиці;
-
1 чайна ложка меду;
-
2 столові ложки оливкової олії;
-
30 г картопляних чіпсів.
Крок 1
У банку з кришкою, що щільно закривається, змішайте шматочки огірка, оцет, сіль і цукор. Щільно закрутіть кришку та енергійно струшуйте банку протягом від 30 секунд до 1 хвилини. Це дозволить огіркам випустити частину рідини та наситити їх оцтом.
Крок 2
На тарілці розкладіть листя салат або порізану пекінську капусту. Зніміть шкіру з форелі та руками розділіть рибу на шматки, потім рівномірно розподіліть форель поверх зелені.
Крок 3
Зірвіть маленькі гілочки кропу з великих стебел. Частину кропу залиште для прикрашання, іншу частину наріжте та додайте в невелику тарілку. Злийте рідину з огірків у тарілку. Використовуючи вилку, додайте гірчицю та мед, потім влийте оливкову олію, помішуючи. Спробуйте та відрегулюйте пропорції кислоти та олії на свій смак.
Крок 4
Додайте огірки, рівномірно розподілені, до зелені та форелі та збризкайте салат заправкою. Перед подачею посипте картопляними чіпсами і прикрасьте гілочками кропу, що залишилися.