Укрпошта запустила першу автоматизовану сортувальну лінію

05.04.2023  12:35
Національний оператор поштового зв'язку продовжує автоматизуватися та запускає процес впровадження сучасних автоматизованих сортувальних ліній для дрібних посилок.
 
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на Укрпошту.
 
Завдяки впровадженню 1-го конвеєру на 64 напрями, швидкість обробки дрібних посилок збільшиться до 8 тис од/год. Лише 1 смуга може сортувати понад 150 тис. посилок на добу. Це у 8 разів більше, ніж наші працівники вручну обробляли раніше.
 
«Щоденні обстріли, пошкоджена інфраструктура і всі виклики бізнесу в умовах повномасштабної війни не зупинять Укрпошту на шляху розвитку і модернізації. Нові автоматизовані лінії на наших сортувальних центрах – великий крок вперед для команди і компанії»,- зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.
 
На виготовлення та впровадження першого конвеєру на 64 напрямки пішло 5 місяців. На виготовлення та запуск наступних конвеєрів відведено 4-12 тижнів, в залежності від кількості напрямів сортування. Встановлене обладнання вироблено таким способом, що дозволяє в процесі експлуатації добавляти модулі, тим самим збільшуючи кількість напрямків сортування при зміні процесів, та кількість необхідних для обробки обсягів.
 
UIS Tilt tray sorter - це сортувальник, розроблений українськими інженерами. Більше 90% його складових виготовлено на 10 різних промислових підприємствах України, а сортуванням керує власне ПЗ на базі Oracle.
 
Для поставки конвеєрного обладнання для Укрпошти був вибраний український виробник - вітчизняне підприємство ТОВ «Українські інтелектуальні системи». Відповідний тендер завершився на початку жовтня минулого року.
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що в Україні змінюватимуть маркування пачок з-під цигарок.