Як повідомляє
РЕДПОСТ, із посиланням на Delo.ua, за словами аналітика УКАБ Максим Гопка,
традиційно перед Великоднем спостерігає підвищення цін на ряд продуктів, зокрема на м'ясо. Підвищення цін на живець свиней розпочалося з середини березня.
"Постачальники живця фіксують високу активність заготівельників, котрі завчасно хочуть гарантувати достатні об’єми закупівлі. Завжди до повномасштабної війни перед Великоднем зростав імпорт свинини, проте наразі ці об’єми є набагато меншими. Незважаючи на скорочення поголів’я та складну ситуацію в галузі свинарства імпортна свинина наразі дорожча для переробників, тому і активність на внутрішньому ринку розпочалась ще раніше”, - каже Гопка.
Ціни на свинину до середини квітня під тиском сезонного характеру можуть зрости до 10%, проте після свята ціни повинні знизитися.