У Харківській області викрили поплічницю окупантів

22.03.2023  10:30
Жінка добровільно погодилась на співпрацю та була призначена на посаду «и. о. начальника жилищно–комунального хозяйства» у так званій «ВГА Двуречанского района Харьковской области».
 
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на Поліцію Харківської області.
 
51–річна жінка активно виконувала свої адміністративно-господарські та організаційно-розпорядчі функції, переоформлювала документи відповідно до російського законодавства. 
 
Після звільнення смт Дворічна зловмисниця намагалась уникнути правосуддя, однак правоохоронцям вдалося викрити зрадницю. 
 
Жінці повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими сектору поліцейської діяльності № 1 Куп’янського РВП ГУНП в Харківські області за процесуальним керівництвом Куп’янської окружної прокуратури Харківської області та оперативним супроводом СБУ.
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що на Харківщині колаборант показав ворогам, звідки краще обстрілювати Чугуїв.