Під час окупації Харківщини новопризначений «директор» школи впроваджував стандарти освіти рф

20.03.2023  10:52
Мешканець Вовчанської громади погодився стати «директором» школи при окупантах та відправляв вчителів до Бєлгорода на «підвищення кваліфікації».

Як повідомляє РЕДПОСТ з посиланням на Прокуратуру Харківської області, днями правоохоронці повідомили про підозру черговому колаборанту. Ним виявився 31-річний мешканець с. Юрченкове Чугуївського району.

Під час окупації села він погодився обійняти посаду «директора» школи при окупаційній владі та очолив заклад освіти «Государственная бюджетная организация «Юрченковская общеобразовательная школа І-ІІІ степеней», який створили на базі українського КЗ «Юрченківський ліцей Вовчанської міської ради».



На новій посаді чоловік робив все для впроваджування стандартів освіти рф:

  • зібрав списки вчителів, які були згодні працювати під керівництвом окупаційної влади держави-агресора з подальшим виїздом на проходження курсів підвищення кваліфікації до міста бєлгород рф;
  • організовував навчальний процес початкової та середньої освіти відповідно до російських вимог;
  • отримав близько 500 російських підручників для того, щоб діти вчились за освітніми стандартами РФ, та план проведення батьківських зборів. За «сценарієм» у аудиторії мав бути плакат або банер з російською символікою. Також планувалось запустити для учнів та батьків «видеообращение Министра просвещения РФ».

18 березня слідчими ВП №1 Чугуївського РУП за погодженням начальника Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Раніше РЕДПОСТ писав, що співробітники СБУ повідомили про підозру мешканці міста Куп’янськ, яка під час тимчасової окупації російськими військовими Харківської області проводила діяльність, спрямовану на впровадження стандартів освіти держави-агресора у місцевому ліцеї.