Жінка в Харківській області бажаючи отримати допомогу потрапила у пастку шахраїв

14.03.2023  17:15
Останнім часом спостерігається тенденція до зростання випадків мошенств під приводом якби оформлення грошової допомоги.
 
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на Поліцію Чугуївщини.
 
Повідомляється, що на гачок шахраїв потрапила 39-річна мешканка Чугуївського району. Потерпіла побачила  оголошення в одній із соціальних мереж про можливість отримання грошової допомоги. Жінка перейшла на вказаний сайт та ввела там дані своєї банківської картки. Вже через декілька хвилин з її рахунку було знято 8888 гривень.
 
За вказаним фактам слідчі Чугуївського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає позбавлення волі до восьми років.
 
«Поліція вкотре нагадує, якщо ви, заповнюючи заявку, дійшли до розділу, де вас просять ввести дані банківської картки – зупиніться і вийдіть з даної сторінки, навіть якщо вона нагадуватиме відомий сайт банку чи іншої установи. Це так званий фішинг - вебресурс, який виманює реквізити платіжних карток під виглядом надання неіснуючих послуг.
 
Пам’ятайте, що брати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, потрібно лише з офіційних джерел, не переходьте за сумнівними посиланнями та не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.
 
Якщо ж ви або ваші рідні, близькі, друзі чи знайомі все-таки стали жертвами аферистів, негайно телефонуйте 102», йдеться у повідомленні.
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що СБУ на Харківщині викрила жінку, яка передавала ворогові інформацію про ЗСУ.