Сочевичний суп з курячими ковбасками стане улюбленою стравою для всієї сім'ї. Про це повідомляє
РЕДПОСТ.
Для приготування страви необхідні такі інгредієнти:
-
2 столові ложки оливкової олії;
-
300 г повністю приготовлених курячих ковбасок, нарізаних тонкими кружальцями;
-
1 маленька цибулина, нарізана кубиками;
-
2 маленькі моркви, нарізані кубиками;
-
дрібна сіль;
-
2 столові ложки томатної пасти;
-
2 зубчики часнику, подрібнених або дрібно натертих;
-
1 лавровий лист;
-
1 чайна ложка сушеного орегано;
-
6 чашок курячого чи овочевого бульйону без додавання солі чи води;
-
1 чашка помитої сочевиці;
-
200 г шпинату;
-
свіжий чорний перець;
-
нарізана свіжа петрушка для прикраси (за бажанням).
Крок 1
У великій каструлі на середньому вогні нагрійте оливкову олію, доки вона не почне мерехтіти. Додайте ковбасу і готуйте, періодично помішуючи, доки вона не підрум'яниться, близько 4 хвилин. Додайте цибулю, моркву та щіпку солі.
Готуйте, періодично помішуючи, доки цибуля не стане прозорою, близько 4 хвилин. Використовуйте дерев'яну ложку, щоб зіскребти всі рум'яні шматочки, оскільки овочі виділяють вологу. Додати томатну пасту, часник, лавровий лист і сушений орегано.
Крок 2
Додайте бульйон, сочевицю та ще одну щіпку солі. Накрийте кришкою, збільшіть вогонь та доведіть до кипіння. Частково відкрийте кришку і зменшіть вогонь, щоб підтримувати активне кипіння, доки сочевиця не приготується та аромати не змішаються, близько 20 хвилин. Спробуйте на смак, щоб переконатися, що сочевиця повністю приготувалася; якщо ні, варити ще 5-10 хвилин.
За бажання приправте додатковою сіллю. Додайте шпинат, а через кілька хвилин приправте кількома щіпками свіжомеленого чорного перцю. Зніміть з вогню, розлийте по тарілках, посипте петрушкою, якщо використовуєте і подавайте гарячим.