
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1253479-svyatkoviy-pirig-rizdvyane-kiltse
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1253479-svyatkoviy-pirig-rizdvyane-kiltse
Святковий пиріг "Різдвяне кільце"
Ошатний і ситний пиріг з курячого філе та варених яєць.

Святковий пиріг "Різдвяне кільце"

Як пише РЕДПОСТ, велика кількість смажених овочів робить пиріг соковитим і смачним, а прикраса зі листкового тіста ще й дуже ефектною.
Пиріг "Різдвяне кільце"
Продукти на 6 порцій:
- Листкове тісто - 250 грам
- Куряче філе - 700 грам
- Яйце - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Кріп - 1 пучок
- Рослинна олія - 2-3 ст. ложок (для смаження овочів)
Покроковий рецепт приготування:
- Розморозьте листкове тісто за кімнатної температури.
- Очистіть овочі.
- Два яйця відваріть, одне залиште сирим для фаршу (білок), а для змащування тіста жовток.
- Поріжте цибулю та моркву не надто дрібно, відправте їх на розігріту сковороду смажитися до м'якості. Використовуйте рафіновану олію, додайте щіпку солі.
- Куряче філе перетворите на фарш, це можна зробити будь-яким зручним способом. Посолити.
- У курячий фарш додайте смажені овочі, дрібно нарубаний часник, кріп, чорний мелений перець, прованські трави, білок яйця.
- Якщо фарш сухий, то вбийте у нього ціле яйце.
- Перемішайте добре. Дуже ретельно вимішайте фарш, щоб він став в'язким та однорідним.
- Застеліть лист папером, поставте по центру склянку.
- Столовою ложкою розкладайте фарш щільно навколо склянки. Мокрими руками надайте гарну форму пирогу.
- Варені яйця наріжте на половинки. Вдавіть їх у тісто добре.
- Листкове тісто поріжте смужками, кожну з яких оформіть ялинкою або зигзагом.
- Оформіть пиріг смужками тіста, воно добре прилипає і добре тримається.
- З тіста, що залишилося формою для печива видавіть квіточки. Прикрасьте пиріг квіточками.
- Жовтком змастіть тісто, відправте пиріг до духовки на 40 хвилин, температура - 180-190 градусів.
- Готовий пиріг трохи остудіть. Зніміть із паперу.
- У центрі накопичується в процесі випікання рідина, це курячий бульйон, його можна просто злити, а потім поливати пиріг.
- Поріжте пиріг шматочками, подавайте до столу теплим. Смачного!
Нагадаємо, раніше ми наводили рецепти Різдвяного печиво з цукатами та горіхами та Різдвяних пряників з хрусткою глазур'ю.