У Харкові провели акцію протидії наркоепідемії (фото)

26.06.2024  16:03
В Індустріальному районі Харкова пройшла акція до Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним обігом.
"В умовах військових дій, коли на окупованих територіях наркозалежні не мають доступу до лікування, а все населення разом потерпає від стресу, зростає попит на вуличні наркотики. Збільшується кількість залежних людей, а разом з цим хворих на такі соціально-значущі хвороби, як  ВІЛ, гепатити, туберкульоз тощо. 
 
Крім цього, під час війни, в рази збільшується кількість людей, які переміщуються регіонами, серед них й наркозалежні, в тому числі ті, хто вперше спробував наркотики на тлі стресу.
 
На жаль, не всі вони знають куди звернутись за допомогою. Всі ці люди є потенційною ціллю наркодилерів.
Тому медики й соцпрацівники у Харкові, місті через яке проходять тисячі вимушених переселенців, проводять щоденну роботу на вулицях та в медичних центрах, щоб протидіяти розповсюдженню вуличних наркотиків" - йдеться у прес-релізі організаторів акції.
 
Під час акції проводилося безкоштовне анонімне тестування охочих на ВІЛ/СНІД у мобільній лабораторії, роздача інформаційних матеріалів, спілкування з перехожими щодо питань боротьби з незаконним обігом наркотиків під час війни та профілактики хвороб, повідомляє РЕДПОСТ.
 
Акція організована БО ХБФ «Парус», ТОВ «ХМЦ «Альтернатива» за участі представника офісу омбудсмена в Харківській області.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram
Фотогалерея