Як пише
РЕДПОСТ, ця страва буде дуже доречною, якщо хочеться чогось солодкого і треба використовувати білки, що залишилося після готування.
Кекс на білках із родзинками
Продукти:
-
6-7 яєчних білків,
-
100 г вершкового масла,
-
200 г цукру,
-
1 склянка борошна,
-
20 г крохмалю,
-
1 ч. л. розпушувача,
-
1-2 жмені родзинок,
-
40 мл рому або коньяку,
-
ванілін.
Покроковий рецепт приготування:
-
Замочити родзинки у гарячій воді на 10 хвилин.
-
Обсушити.
-
Залити ромом.
-
Дати настоятися.
-
Знову обсушити ізюм.
-
Обваляти його в ложці борошна.
-
Міксером збити білки та 2 ложки цукру до стійких піків.
-
Змішати всі сухі інгредієнти, що залишилися.
-
Поступово ввести білки у суху суміш.
-
Розтопити вершкове масло|мастило|.
-
Акуратно втрутити розтоплене вершкове масло.
-
Втрутити ізюм.
-
Виклади тісто у форму.
-
Випікати кекс 50 хвилин в духовці при 180 градусах.