
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1280408-gotuemo-pirizhki-z-tsilim-yaytsem
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1280408-gotuemo-pirizhki-z-tsilim-yaytsem
Готуємо пиріжки з цілим яйцем
Страва, яку врятує, якщо залишається багато варених яєць після Великодня.

Як пише РЕДПОСТ, ці пиріжки готуються просто і не заберуть багато часу. Це відмінний варіант перекушування, який можна взяти з собою в дорогу або на природу. Ці пиріжки дуже смачно їсти теплими з вершковим маслом, а також з молоком чи чаєм. Але в холодному вигляді вони теж добрі.
Що варто врахувати
Пропорції розраховані під 15% сметану, чим вона жирніша, тим смачніше виходять пиріжки.
Якщо будете використовувати сметану іншої жирності, для рідкої сметани необхідно збільшити кількість борошна, а для жирнішої - зменшити.
Пиріжки з цілим яйцем
Продукти на 3 порції:
- Яйце куряче - 6 шт.
- Сметана (краще 15%) - 1 чаш. (250 мл)
- Борошно житнє - 2 чаш.(250 мл)
- Сіль – до смаку
- Масло вершкове – 20 г для змащування пиріжків
Покроковий рецепт приготування:
- Житнє борошно просіяти,
- У велику миску вилити сметану
- Посолити і, підсипаючи частинами муку|борошно|, замісити тісто.
- Тісто має бути м'яким, але не липким.
- Сформувати із тесту кулю.
- Накрити мискою.
- Залишити вистоюватись на півгодини.
- Тісто розділити на 6 рівних частин.
- Кожну частину розкотити в коржик завтовшки 4-5 мм.
- У середину коржика покласти яйце.
- Загорнути яйце в тісто будь-яким способом.
- Добре защипати краї.
- Зрізати зайве тісто.
- Можна сплести кіску.
- Духовку розігріти до 190-200 градусів.
- Застелити противень пергаментом.
- Викласти пиріжки на противень.
- Випікати 20-25 хвилин|мінути| або до золотистості.
- Готові пиріжки вийняти із духовки.
- Відразу змастити вершковим маслом.
- Накрити чистим рушником і дати трохи відпочити.
- Подавати пиріжки зі свіжими овочами та зеленню.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати 7 чудових рецептів глазурі для великодньої паски.