
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1278298-gotuemo-povitryane-beze-v-domashnih-umovah
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1278298-gotuemo-povitryane-beze-v-domashnih-umovah
Готуємо повітряне безе в домашніх умовах
Потіште себе класичним білковим десертом.

Як пише РЕДПОСТ, на винахід цього кондитерського "поцілунку" (саме так перекладається назва цього десерту), яка готується майже з двох продуктів, претендує Швейцарія та Франція. Згідно з однією версією, десерт був винайдений практичним та талановитим кондитером Гаспаріні з швейцарського Мейрінгена, який, зміша та взбив цукор та кілька незатребуваних білків яєць й запік їх.
За іншою версією його авторство приписують французькому кондитеру Франсуа Массіало, що служив при дворі Філпа I Орлеанського (сина відомих за "Трьома мушкетерами" Людовіка XIII і Анни Австрійської), його сина Філіпа II, брата короля Людовіка XIV, при герцозі д'Омон і карлиналі д'Есте та вякий відзначився, наприклад винаходом жульєна. Він наприкінці XVII століття в Італії опублікував рецепт безе у своїй кулінарній книзі.
Безе
Продукти:
- 3 яйця,
- 150 г цукру,
- 1 щіпка солі.
Покроковий рецепт приготування
- Міксером збити білки до м'яких піків.
- Посолити.
- Збивати ще 5 хвилин на середній швидкості.
- Додати цукор у два заходи, продовжуючи збивати, але вже на високій швидкості. Збити до стійких піків.
- Викласти безе на пергамент.
- Сушити їх близько 1 години у відкритій духовці при 90-100 градусах.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати ситний мінтай у лаваші.