
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1270647-gotuemo-golubtsi-z-pekinskoyi-kapusti
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1270647-gotuemo-golubtsi-z-pekinskoyi-kapusti
Готуємо голубці з пекінської капусти
Нетрадиційний варіант популярної страви.

Як пише РЕДПОСТ, листя пекінської капусти тонше і ніжніше, ніж листя білокачанної, голубці готуються швидко і виходять ніжними та ароматними.
Голубці з пекінської капусти
Продукти
- капуста пекінська - 800 г,
- фарш м'ясний - 800 г,
- рис сирий - ½ склянки,
- цибуля ріпчаста - 4 шт.,
- морква - 2 шт.,
- часник - 3 зубчики,
- томатна паста - 3 ст. ложки,
- перець чорний горошком - 10 шт.
- кріп свіжий - 10 г,
- свіжа петрушка — 10 г,
- перець мелений - 1 ч. ложка,
- лавровий лист - 2 шт.,
- олія рослинна - 2 ст. ложки,
- сіль за смаком,
- цукор - 1 ст. ложка,
- вода - 1 л,
- сметана (для подачі) – за смаком.
Покроковий рецепт приготування
- Рис ретельно промити.
- Відварити рис протягом 10 хвилин.
- Остудити.
- Часник розмолоти.
- Дві невеликі цибулини дрібно нарізати,
- Дві великі цибулини нарізати півкільцями.
- Моркву натерти на великій тертці.
- У пекінської капусти зрізати з боку основи третину.
- Розібрати капусту на листі.
- Велике листя відкласти для голубців. Дрібне листя - для соусу.
- Дрібне листя капусти дрібно нарізати.
- У великого листя зрізати біля основи потовщення.
- Скласти листя у форму
- Залити листя окропом
- Залишити на 15 хвилин, щоб вони стали м'якшими.
- Через 15 хвилин листя капусти вийняти.
- Скласти листя в друшляк, щоб стекла вода.
- Відокремити 1 літр води, решту вилити.
- У м'ясний фарш додати дрібно нарізану цибулю, відварений рис, сіль і 1/2 ч. ложки меленого перцю
- Ретельно все перемішати.
- На аркуш капусти біля основи покласти 1 ст.ложку м'ясної начинки
- Загорнути лист у формі трубочки, краї підвернути всередину.
- У сотейнику розігріти олію
- Обсмажити цибулю, нарізану півкільцями, на середньому вогні 2 хвилини, постійно помішуючи.
- Додати моркву
- Продовжувати смажити ще 2 хвилини.
- Додати дрібно нарізану капусту, сіль
- Смажити 1 хвилину.
- Додати часник
- Гасити ще 1 хвилину.
- Додати 3 ст. ложки томатної пасти
- Перемішати.
- Додати 1 ст. ложку цукру
- Перемішати.
- Додати 100 мл води від капусти
- Перемішати.
- Відкласти із сотейника половину приготовленого соусу в миску.
- Соус, що залишився в каструлі, рівномірно розподілити і укласти на нього кріп і петрушку.
- Зверху щільно викласти голубці з пекінської капусти з фаршем. Накрити їх рівномірно шаром відкладеного соусу.
- Додати в сотейник воду, що залишилася від капусти, щоб вона покрила голубці.
- Додати лавровий лист, перець горошком та мелений чорний перець.
- Довести до кипіння.
- Спробувати бульйон на сіль та цукор, при необхідності додати.
- Закрити кришку і гасити голубці з пекінської капусти з м'ясом і рисом на слабкому вогні 40 хвилин.
- Голубці подавати зі сметаною.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати смажені кальмари у клярі.