
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1269028-gotuemo-muhammaru-aromatnu-blizkoshidnu-zakusku
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1269028-gotuemo-muhammaru-aromatnu-blizkoshidnu-zakusku
Готуємо мухаммару, ароматну близькосхідну закуску
Одна із найпопулярніших страв східної кухні.

Як пише РЕДПОСТ, у багатьох, як південних, так і близькосхідних країнах - Болгарії, Сирії, Ізраїлі та інших, популярне використання у стравах запечених або сушених перців. До таких дуже смачних закусок і належить мухаммара. Варіантів рецептів її дуже багато, включаючи використання в них волоських горіхів, кешью або очищеного мигдалю, лимонного або гранатового соку, помідорів та часнику, прожарених та подрібнених зіри та коріандру. Зупинимося на одному з них.
Мухаммара
Продукти
- Перець болгарський – 4-5 шт.
- Горіх грецький - 0,5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Часник - 2-3 зубки
- Оливкова олія - 0,5 склянки
- Сік лимонний – 1-2 ст.л.
- Паприка – 1 ст. ложка
- Кумін – 0,5-1 ч. ложка
- Цукор - 1 ч. ложка
- Сіль морська - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Перець чилі - за смаком
Покроковий рецепт приготування
- Овочі помити та обсушити.
- Помістити перець у розігріту до 180 градусів духовку.
- Запікати до характерних підпалин на шкірці, або готовності.
- За цей час обсмажте волоські горіхи хвилин 5-7.
- Цибулю дрібно нарізати
- Обсмажити до готовності.
- Додати часник
- Готувати ще 1 хвилину.
- Готовий болгарський перець очистити від шкірки. (Якщо це важко, перекладіть гарячий перець у щільний поліетиленовий пакет і залишити хвилин на 5-10. Після такої процедури шкірка добре відокремиться від м'якоті перцю.)
- Очистити перець від насіння і плодоніжок.
- Перекласти в блендер обсмажені горіхи, цибулю з часником, запечений перець, всі спеції, сіль за смаком і додати трохи лимонного соку, а також до смаку.
- Перебити блендером до однорідного або майже однорідного пастоподібного стану.
- Спробувати на смак
- Накрити чашу блендера харчовою плівкою
- Поставити страву на кілька годин у холодильник.
- Подавати охолоджену мухаммару з оливковою олією, зеленню, рубаними горіхами і, звичайно ж, з напоєм, лавашем або халою.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати запіканку з квашеною капустою.