На Харківщині евакуйовано десятки тисяч мешканців зі звільнених територій

21.02.2024  17:34
На Харківщині корегується щомісяця план евакуації по кожній територіальній громаді.
Як повідомляє РЕДПОСТ, активна евакуація з деокупованих територій Харківщини розпочалася у вересні 2022 року. За цей час евакуйовано 29 750 людей, серед них 709 дітей.
 
Наразі триває обов’язкова евакуація з низки населених пунктів Курилівської та Кіндрашівської громад Куп’янського району. За останніми даними з цих громад евакуйовано 48 осіб, з яких 22 дитини. Самостійно покинули територію 22 особи.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
«Нині усі алгоритми дій щодо централізованої та окремої евакуації відпрацьовані. На випадок зміни без пекової ситуації маємо чіткий план евакуації по кожній територіальній громаді. Він корегується щомісяця», - повідомив директор Департаменту цивільного захисту Іван Сокол
 
До евакуації залучено більше 40 волонтерських організацій різного профілю. Серед них: евакуація маломобільних людей, тварин, цілих родин з тваринами.
 
«Закликаємо усіх людей, які перебувають в прифронтових територіях, прикордонних населених пунктах не боятися та звертатися за евакуацію. Впродовж 24 годин після отримання заявки, вона оперативно опрацьовується і евакуаційна місія готова допомагати. Є волонтери, що здійснюють виїзди до населених пунктів, що розташовані за півкілометра-кілометр від лінії зіткнення», - розповів керівник БО «Координаційний гуманітарний центр» Євген Коляда.
 

Куди звертатися? 

 
Охочі евакуюватися можуть звернутися на цілодобову гарячу лінію за телефоном: 0 800 33 92 91.