У Харкові Міський пологовий будинок №1 відкрив двері для породіль (фото)

01.02.2024  19:33
Після майже двох років простою роботу розпочав Міський пологовий будинок №1.
 
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на Харківську міську раду.
 
Директор установи, Євген Благовещенський, повідомив, що на початку вторгнення пологовий будинок був підданий ворожим ударом, а найбільший інцидент стався 1 березня 2022 року, внаслідок чого стаціонар припинив свою роботу.
 
 
За словами в. о. директора Департаменту охорони здоров'я Ігоря Кулика, завдяки Міжнародній організації з міграції були проведені ремонтні роботи на всіх поверхах будівлі. Зокрема, було відновлено покрівлю площею близько 880 кв. м, шість вхідних груп, понад 150 вікон та 100 дверей у палатах.
 
 
В. о. директора Департаменту охорони здоров'я Ігор Кулик зауважив: "Відтепер усі сім пологових будинків Харкова функціонують і відповідають високим критеріям надання медичної допомоги".
 
 
Медичний координатор Міжнародної організації з міграції Сергій Конченко додав, що в пологовому будинку встановлено систему вентиляції в операційній, відновлено комунікації і передано апарат УЗД та операційний стіл. У планах організації - передати ще біохімічний аналізатор та додаткові ліжка для прийому пологів.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
Раніше РЕДПОСТ писав, скільки дітей народилося у Харкові за минулий тиждень.