
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1262951-retsept-smachnoyi-yabluchnoyi-sharlotki
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1262951-retsept-smachnoyi-yabluchnoyi-sharlotki
Рецепт смачної яблучної шарлотки
Пиріг традиційно подається охолодженим з цукровою пудрою, передає РЕДПОСТ .

Для приготування страви знадобляться такі інгредієнти:
- несолоне вершкове масло для змащування форми;
- 500 г твердих яблук;
- 150 г цукрового піску;
- 1/2 чайної ложки солі;
- 1 чайна ложка ванільного екстракту;
- 1/2 чайної ложки меленої кориці;
- 125 г борошна;
- цукорова пудра для подачі.
Крок 1
Очистіть яблука від шкірки і серцевини. Наріжте на шматочки товщиною 1 см.
Крок 2
У чаші штатного міксера з насадкою для збивання або у великій мисці, якщо ви використовуєте ручний міксер, збийте яйця, цукор, сіль, ванільний екстракт і корицю на середній швидкості (висока швидкість для ручного міксера), приблизно 5 хвилин.
Крок 3
Використовуючи сито з дрібними отворами, поступово просійте третину борошна в яєчну суміш, потім обережно перемішайте лопаткою, поки вона не з’єднається й не залишиться смуг борошна. Повторіть двічі з борошном, що залишилося.
Крок 4
Змастіть форму маслом та викладіть половину яблук рівним щільним шаром. Накрийте половиною тіста і рівномірно розподілити тісто по яблуках. Повторіть з рештою яблук і тістом. Декілька разів обережно постукніть деко об стіл, щоб позбутися бульбашок повітря, і поставте в духовку розігріту до 180 градусів. Випікайте від 50 до 55 хвилин або доки верх шарлотки не стане золотисто-коричневим.
Крок 5
Дайте охолонути в формі приблизно 10 хвилин та акуратно лопаткою перекладіть пиріг на сервірувальну тарілку і дайте повністю охолонути.
Крок 6
Перед подачею посипте шарлотку цукровою пудрою і наріжте скибочками.
Раніше РЕДПОСТ писав, як приготувати рибу під медовим маринадом.