
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1262433-retsept-smachnogo-fruktovogo-sorbetu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1262433-retsept-smachnogo-fruktovogo-sorbetu
Рецепт смачного фруктового сорбету
Цей освіжаючий сорбет готується за кілька хвилин і підходить для багатьох видів фруктів, передає РЕДПОСТ .

Для приготування страви знаходяться такі інгредієнти:
- 500 г фруктів, таких як нарізана кубиками диня або медова диня, полуниця, чорниця, ожина або малина; кісточкові фрукти, такі як сливи, персики, абрикоси або нектарини ;
- 150 г цукрового піску;
- 85 г цукрового сиропу;
- 1/8 чайної ложки дрібної солі;
- дрібно натерта цедра та сік 1 лайма або лимона.
Крок 1
У блендері змішайте фрукти, цукор, цукровий сироп, сіль і цедру та/або сік, якщо використовуєте, і перемішайте до однорідності. Якщо необхідно, наприклад, з ягодами з кісточками, процідіть основу сорбету через дрібне сито в 4-стаканну ємність. Накрийте кришкою та поставте в холодильник до повного охолодження, принаймні на 3 години, а краще на ніч.
Крок 2
Перелийте охолоджену основу в мороженицю та заморозьте згідно з інструкціями виробника (помістіть контейнер, який ви використовували для охолодження основи, у морозильну камеру). Коли сорбет досягне потрібної консистенції, перемістіть його в охолоджену ємність і заморозьте до застигання. бажаної консистенції. Сорбет зберігатиметься в замороженому стані до 1 тижня.
Крок 3
Перед подачею дайте сорбету постояти принаймні 1 хвилину та максимум 5 хвилин на столі, щоб розм’якшити.
ПРИМІТКИ: Вага фруктів буде різною залежно від вмісту вологи, тому вимірювання об’ємом або чашками буде надійнішим.
Для сорбетів із дині, медової роси або ягід можна додати дрібно натерту цедру 1 лайма та свіжий сік лайма за смаком (почніть з 1/2 чайної ложки та за бажанням додайте більше); для кісточкових фруктів додайте лимонний сік (почніть з 1/2 чайної ложки і за бажанням додайте більше).
Раніше РЕДПОСТ писав, як приготувати рулет з лавашу з баклажанами, часником та вершковим сиром.