Володимир Зеленський посмертно нагородив орденом співробітника «Харківобленерго»

05.09.2023  12:30
Водія Харківського високовольтного району електричних мереж (РЕМ) АТ "Харківобленерго" Юрія Варченка, який загинув 27 квітня 2023 року поблизу села Токарівка, нагородили орденом "За мужність III ступеня" (посмертно), передає РЕДПОСТ .
 
Про це йдеться в указі №502/2023, опублікованому на офіційному сайті президента України.
 
Нагадаємо, службовий автомобіль з енергетиками підірвався на протитанковій міні. Того дня бригади Золочівської та Богодухівської дільниць служби ліній Харківського високовольтного РЕМ працювали біля с. Токарівка Дергачівської громади. Коли енергетики вже виїжджали з місця виконання робіт, стався вибух.
 
У результаті загинув 54-річний водій товариства Юрій Варченко. Інші чотири енергетика, які знаходилися в автомобілі, отримали травми різного ступеню важкості.
 
Юрій Варченко працював водієм у "Харківобленерго" понад 20 років – з липня 2001-го.
 
"Він був гарною і доброю людиною, яку цінували та поважали колеги. З першого дня військової агресії на території України Юрій Віталійович виконував свої обов'язки, виїжджав на ліквідації аварій під час проведення активних бойових дій. Його смерть - велика та непоправна втрата для його близьких, рідних, друзів та колег", - зазначили в обленерго.