
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1260519-gotuemo-sirniy-pirig-z-abrikosami
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1260519-gotuemo-sirniy-pirig-z-abrikosami
Готуємо сирний пиріг з абрикосами
Дуже красивий літній та сонячний пиріг із пісочного тіста.

Як пише РЕДПОСТ, пиріг з ніжною сирно-вершковою начинкою та соковитими абрикосами дуже прикрасить собою будь-яке чаювання.
Що варто врахувати
- Вершкове масло для приготування тіста має бути холодним, дістаньте його з холодильника тільки перед приготуванням.
- Сир краще брати 5% жирності, а сметану 10-15% жирності.
- Кількість абрикосів вказано приблизно: беріть стільки, скільки поміщається у форму для випічки.
- Тісто можна приготувати з ранку або з вечора і залишити його в холодильнику на 8-12 годин, тоді на вечерю або до сніданку буде смачний пиріг до чаю.
- Якщо для випікання пирога використовується нероз'ємна форма, для того, щоб легко дістати пиріг, з пергаментного паперу можна зробити дві смужки трохи довші за краї форми і укласти їх у форму хрест-навхрест. Після випікання пиріг буде легко дістати, потягнувши його за краї смужок паперу.
Сирний пиріг з абрикосами
Продукти на 6 порцій:
- Абрикоси – 5 шт.
- Олія вершкове – 80 г
- Борошно пшеничне – 180 г
- Яйце куряче - 3 шт.
- Цукор – 100 г
- Вода – 2 ст.
- Сир – 180 г
- Сметана – 120 г
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст.
- Сіль – щіпка (-і)
Покроковий рецепт приготування
- Абрикоси ретельно вимити.
- Борошно змішати з|із| 1 ст.л. цукру та щіпкою солі.
- Додати холодне вершкове масло
- Розтерти руками до стану хлібних крихт.
- До борошняної суміші додати 1 куряче яйце.
- Замісити однорідне пластичне тісто, поступово додаючи крижану воду по 1 ст. (Можливо, буде достатньо 1-2 ст.л. води).
- Тісто ретельно вимісити,
- Скачати тісто в кулю, загорнути у харчову плівку та прибрати у холодильник мінімум на 10-15 хвилин.
- Змішати для начинки в мисці сир, сметану, цукор, що залишився, крохмаль, 2 яйця. Замість кукурудзяного крохмалю можна використовувати картопляний.
- Подрібнити боєндером суміш до однорідної маси без крупинок сиру.
- Дно форми можна застелити пергаментом, щоб потім краще витягти пиріг.
- Дістати охолоджене тісто
- Розкачати тісто в коло завтовшки 4-5 мм
- Помістити розкатане тісто у форму для випічки.
- Сформувати акуратні борти однієї висоти (3-5 см, залежно від діаметра форми).
- Сирну начинку вилити у форму з піщаним тестом.
- Абрикоси розрізати навпіл, витягти кісточки і акуратно укласти половинки абрикосів зверху на сирну начинку.
- Відправити пиріг у розігріту до 180 ° С духовку на 40-45 хвилин. Якщо верх пирога почне зарум'янюватися наперед, можна прикрити його фольгою.
- Подавати пиріг до столу та розрізати його слід після того, як він охолоне.
Смачного!