
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1259557-retsept-zapechenogo-duhmyanogo-kurcha
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1259557-retsept-zapechenogo-duhmyanogo-kurcha
Рецепт запеченого духмяного курча
До цієї соковитої курки можна додати ложку дижонської гірчиці, дольку лимона або чорного свіжомеленого переця, передає

Для приготування страви знадобляться такі інгредієнти:
- 1 ціла курка;
- 2 чайні ложки дрібної солі;
- 3 столові оливкової олії;
- 4 великі цибулі-шалоти, очищених і розрізаних навпіл;
- прованські трави;
- 6 скибочок хрусткого хліба, такого як чіабатта, нарізаного великими кубиками.
Крок 1
Обсушіть курку і приправте сіллю зовні та всередині. Помістіть решітку всередину духовки та розігрійте до 180 градусів.
Крок 2
У великій жаровні на сильному вогні нагрійте оливкову олію, доки вона не почне мерехтіти. Акуратно додайте курку грудкою вниз і дайте їй підрум'янитися близько 4 хвилин. Зніміть з вогню. Використовуючи щипці, переверніть курку на спину. Додайте цибулю-шалот, прованські трави та кубики хліба, залишивши курку майже відкритою. Щільно накрийте та відправте в духовку.
Крок 3
Запікайте 45 хвилин. Дістаньте та дайте курці, цибулі-шалоту та хлібу відпочити в жаровні протягом 10 хвилин, перш ніж подавати на стіл.
Раніше РЕДПОСТ писав, як приготувати шоколадний мус.