
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1259492-retsept-piroga-z-abrikosami-na-pitnomu-yogurti-v-duhovtsi
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1259492-retsept-piroga-z-abrikosami-na-pitnomu-yogurti-v-duhovtsi
Рецепт пирога з абрикосами на питному йогурті в духовці
Цей повітряний пиріг з абрикосами пахне літом, сонцем та піднімає настрій, передає РЕДПОСТ.
Інгредієнти
- абрикоси без кісточок 300 грам
- пшеничне борошно 400 грам
- олія 100 мл
- натуральний питний йогурт без добавок та цукру 400 мл
- яйце 3 шт.
- цукор 150 грам
- ванільний цукор 10 грам
- сіль щіпка
- харчова сода чайна ложка (або 10 г розпушувача)
- кукурудзяний крохмаль 50 грам
- шоколадні термостабільні дропси 20 грам
- цукрова пудра для прикраси
Приготування
- У мисці змішати яйця, цукор, ванільний цукор та сіль. Заважати віночком або міксером до білої піни Додати йогурт, соду і олію, перемішати до з'єднання всіх інгредієнтів. Муку додавати частинами, ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
- Дно та боки роз'ємної форми для випічки Ø26 см застелити пергаментом і змастити олією. Покласти 1/2 частину тіста і розрівняти
- Зверху укласти шар абрикосів (трохи залишити для прикраси), а щоб вони не потекли в тісті, опустити в кукурудзяний крохмаль. Абрикоси потрібно трохи притиснути, щоб глибше занурити їх у тісто.
- Зверху абрикоси також посипати крохмалем. Покласти частину тіста, що залишилася, і розрівняти.
- Зверху укласти абрикоси, що залишилися, і посипати шоколадними термостабільними дропсами. Випікати в заздалегідь прогрітій духовці при t=180°C в режимі верх/низ приблизно 40-45 хвилин, залежно від духовки. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою
- Дати пирогу трохи охолонути і дістати з форми. За бажанням готовий пиріг прикрасити цукровою пудрою. Смачного.
Раніше РЕДПОСТ писав, як приготувати ніжне вершкове печиво.