
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1259057-retsept-smachnoyi-domashnoyi-granoli
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1259057-retsept-smachnoyi-domashnoyi-granoli
Рецепт смачної домашньої граноли
Гранолу можна зберігати у герметичному контейнері при кімнатній температурі до 1 тижня, передає РЕДПОСТ.

Для приготування страви знадобляться такі інгредієнти:
- 1,5 столових ложки оливкової олії першого віджиму;
- 2 столові ложки меду;
- 1/2 чайної ложки подрібненого листя чебрецю;
- 1/4 чайної ложки меленої кориці;
- 1/4 чайної ложки меленого кардамону;
- 2 склянки вівсяних пластівців;
- дрібка солі;
- 1/4 склянки волоських горіхів, розламаних;
- 2 столові ложки очищеного несолоного гарбузового насіння;
- 5 великих фініків без кісточок, дрібно нарізаних;
- 2 столові ложки родзинок (за бажанням).
Крок 1
Нагрійте олію і мед у широкій сковороді на середньому вогні, помішуючи, поки вони не стануть рідкими і добре перемішаними.
Крок 2
Додайте чебрець, корицю та кардамон; готуйте близько хвилини, доки не з'явиться аромат. Додайте вівсяні пластівці та дрібку солі, перемішайте, щоб вони поступово покрилися. Варіть 7-8 хвилин, періодично помішуючи, поки вівсяні пластівці не почнуть набувати кольору. Зменшіть вогонь до мінімуму.
Крок 3
Додайте волоські горіхи та гарбузове насіння; готуйте ще 7-8 хвилин, періодично помішуючи. Перекладіть суміш на лист з бортами, щоб вони охолонули протягом 10-20 хвилин, потім додайте фініки та родзинки.
Крок 4
Повністю охолодіть та подавайте з молоком або йогуртом.
Раніше РЕДПОСТ писав, як приготувати домашнє морозиво з черешнею та шоколадом.