
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1252521-naykraschi-napoyi-scho-zigriyut-u-zimovu-holodnechu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1252521-naykraschi-napoyi-scho-zigriyut-u-zimovu-holodnechu
Вісім найкращих напоїв, що зігріють у зимову холоднечу
Рецепти, які зроблять ваш вечір затишним і приємним навіть у тріскучий мороз.

Вісім найкращих напоїв, що зігріють у зимову холоднечу
Як пише РЕДПОСТ, гарячі напої особливо актуальні в холодну пору року. Перед вами - добір зігрівають без алкоголю та нескладних рецептів. Вони підійдуть як дорослим, так і дитині.
Гарячий м'ятний шоколад
Продукти (на 2 порції):
- Молоко (краще жирністю 2,5%, але підійде і будь-яке) - 500 мл
- Шоколад чорний (або молочний) - 100 г
- М'ята свіжа (можна замінити мелісою) - 10 г
Покроковий рецепт приготування:
- Перелити молоко в сотейник і встановіть на помірний вогонь.
- М'яту промити під проточною водою і струсіть, щоб позбутися зайвої вологи.
- Додати м'яту до молока.
- Прокип'ятіть молоко з м'ятою на невеликому вогні 2-3 хвилини і зніміть із плити. За цей час молоко насититься м'ятним ароматом.
- М'ятне молоко процідіть через сито і поверніть у сотейник.
- Встановіти сотейник із молоком на невеликий вогонь.
- Шоколад поламати на шматочки та відправити в гаряче молоко.
- Добре перемішатм до повного розчинення шоколадних шматочків.
- Зніміть сотейник із вогню.
- М'ятний гарячий шоколад готовий.
- Відразу перелити напій у чашки, за бажанням прикрасити листочками м'яти та подаватм до столу гарячим.
Кава по-ірландськи
Продукти:
- кава мелена 2 ч. ложки
- какао-порошок 1 ч. ложка
- вода 1 склянка
- молоко 1 склянка
- цукор 0.25 склянки
Покроковий рецепт приготування:
- У кавник всипати каву,
- Додати гарячу воду,
- Довести до кипіння (але не кип'ятити),
- Дати відстоятися 3 хвилини.
- Розтерти какао з цукром та невеликою кількістю води,
- Розвести гарячим молоком,
- Відразу ж розлити по чашках до половини об'єму та
- Додати гарячу каву.
М'ятно-мандариновий чай
Продукти:
- Гвоздика сушена – 5 шт.
- Кориця - 1 паличка
- Перець запашний горошком – 3 шт.
- Мандарин – 1 шт.
- М'ята сушена – 1 ч. л.
- Меліса сушена – 1 ч. л.
- Цукор або мед (за бажанням) - за смаком
- Вода – 400 мл
Покроковий рецепт приготування
- У гарячу воду додати корицю, гвоздику та запашний перець. Кип'ятити 5 хвилин|мінути|.
- Прибрати з вогню і додати м'яту, мелісу та мандаринові кірки.
- Наполягати мандариновий чай із прянощами 10 хвилин.
- Перед подачею м'ятно-мандариновий чай процідити та змішати із соком мандарину.
- Додати в ароматний мандариновий напій цукор чи мед.
Збитень зимовий
Продукти:
- 4 ст. води
- 1/2 ст. цукру
- 5 ст. л. меду
- кориця
- гвоздика
Покроковий рецепт приготування:
- У каструлю налити води.
- Поставити на вогонь та довести до кипіння.
- Додати туди півсклянки цукру, 5 столових ложок меду та прянощів.
- Прокип'ятити 10-15 хвилин.
- Процідити.
Глінтвейн безалкогольний
Продукти:
- Сік виноградний, із темних сортів винограду – 500 мл
- Вода – 100 мл
- Апельсин (цедра апельсина) – 0,5 шт.
- Лимон (цедра лимона) – 1 шт.
- Яблуко – 0,5 шт.
- Родзинки – 2 ст. л.
- Кориця – 1 паличка чи 0,5 ч. л. мелений
- Гвоздика – 5-6 бутонів
- Кардамон – 4 зернятка або 1/3 ч. л. меленого
- Імбир мелений – 0,5 ч. л.
Покроковий рецепт приготування:
- У каструлю з товстим дном налити виноградний сік (краще темних сортів винограду) і додати воду.
- Додати в каструлю із соком усі спеції (їх можна змінювати на свій смак).
- З апельсина та лимона зняти цедру спеціальним ножем або за допомогою дрібної тертки.
- Половинку яблука очистити від насіння та нарізати часточками.
- Додати цедру, родзинки та яблуко в каструлю.
- Нагріти безалкогольний глінтвейн із виноградного соку майже до кипіння.
- Зняти з вогню та дати настоятися 10-15 хвилин.
- Процідити напій через сито.
- Подавати гарячим, у високих склянках, прикрасивши часточкою цитрусових та коктейльною трубочкою.
Гарячий гранатовий пунш
Продукти:
- гранатовий сік – 250 мл;
- вода – 250 мл;
- мед – 20 гр;
- мускатний горіх, гвоздика, кориця – за смаком;
- лимон – 30 г;
- мандарин – 50 г;
- чорний чай чи каркаде – 4 г.
Покроковий рецепт приготування:
- У воді заварити чай
- Додати|добавляти| до нього гранатовий сік.
- Нарізати часточками лимон та мандарин і додайте в пунш разом із спеціями. Поставити каструлю на вогонь і розігріти напій до 70-80 ° С,
- Важливо не дати йому скипіти.
- Дати пуншу настоятися 10 хвилин і додати мед.
Кавовий грог
Продукти:
Суміш-грог:
- олія вершкове розм'якшене 2 ст. ложки
- цукор жовтий 1 чашка
- гвоздика мелена 0.25 ч. ложки
- горіх мускатний ретельно промелений 0.25 ч. ложки
- кориця 0.25 ч. ложки
Кава-грог:
- кірка апельсинова (розміром 1x6 см) 6 скибок
- кірка лимона (розміром 1x2 см) 6 скибок
- крем теплий 0.5 чашки
- кава гаряча міцна 3 чашки
Покроковий рецепт приготування
- Заздалегідь приготувати суміш-грог, добре перемішавши компоненти, що входять до неї.
- Потім суміш-грог порівну розподілити в шість підігрітих кухлів для кави.
- Додати в кожну каву, апельсинову та лимонну шкірку та теплий крем. Обов'язковою процедурою є ретельне перемішування одержаного напою.
Гльог безалкогольний
.
Продукти:
- Сік виноградний червоний – 500 мл
- Сік яблучний - 500 мл
- Кориця - 2 палички
- Гвоздика – 5-6 шт.
- Бадьян - 1 зірочка
- Мандарин (цедра) або апельсин – 1 шт.
- Мускатний горіх - 1/3 ч.л
- Імбир – 0,5 ч.л.
- Мигдаль - за смаком
- Вода – 100 мл
Покроковий рецепт приготування:
- В воду додати прянощі та цедру. Довести до кипіння.
- Зменшити вогонь і влити сік.
- Нагрівати на маленькому вогні, не доводячи до кипіння.
- Зняти з вогню та дати настоятися.
- Мигдаль обдати окропом, щоб було легко позбутися шкірки.
- Перед подачею знову нагріти напій.
- Взяти прозору склянку, краї вмочити у воду, потім у цукровий пісок.
- На дно покласти горішки, налити ліг.
- Подавати гарячим!
Нагадаємо, раніше ми наводили рецепти напоїв, якими можна замінити каву.