
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1252257-gotuemo-novorichni-kapkeyki
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1252257-gotuemo-novorichni-kapkeyki
Готуємо новорічні капкейки
Пропонуємо рецепт святкового десерту.

Готуємо новорічні капкейки
Як пише РЕДПОСТ, капкейки, американський різновид кексу, які без особливих зусиль можна оформити у святковому стилі, стануть чудовим доповненням солодкого столу або замінять традиційний торт. Адже недарма переклад назви страви - "чашковий торт" В англомовних країнах їх печуть до дня народження та свят.
Рецепт капкейків
Продукти (на 6 порцій):
- Куряче яйце 2 шт.
- 33% вершки 100 мл
- Цукор 180 г
- Борошно пшеничне в/с 260 г
- Молоко 160 г (або 10% вершки)
- Мандарин 1 шт.
- Розпушувач 10 г
- Кориця 3 шт.
- Ванільний цукор 20 г
- Розмарін 2 шт.
- Гелевий харчовий барвник 1 г
- 82,5% масло вершкове 100 г
- Маскарпоне 180 г
- Кондитерська посипка до смаку
- Шоколадний сироп за смаком
Рецепт покроково:
- У суху знежирену миску насипати 180 г цукру.
- Розбити туди 2 яйця кімнатної температури.
- Використовуючи міксер або ручний віночок, збити продукти на пишну, майже білу масу.
- Викласти 100 г вершкового масла|мастила| в окрему миску і поставити в мікрохвильовку.
- Розтопити олію 2-3 імпульсами по 15 секунд (максимальна потужність).
- У яєчно-цукрову масу додати 10 г ванільного цукру.
- Влити туди вершкове масло.
- Перемішати до однорідності.
- У рідку основу для тесту налити 8 ст. л. молока чи вершки.
- На середніх обертах швидко перемішати масу до однорідності.
- Безпосередньо в миску просіяти 260 г пшеничного борошна.
- Додати 10 г розпушувача і трохи змішати його з борошном.
- Замісити тісто міксером до консистенції, що нагадує сметану.
- Увімкнути духовку на 180 °С. У лунки спеціального листа для капкейків укласти силіконові або пергаментні гофровані форми.
- Викласти тісто у кондитерський мішок.
- Видавлюючи тісто спіраллю, заповнити кожну форму на ⅔ висоти. Деко поставити на середню полицю духовки.
- Випікати 20-25 хвилин.
- Готові капкейки перед оформленням повністю охолодити.
- Холодні вершки жирністю не менше 33% вилити в миску
- Додати до вершків 10 г ванільного цукру.
- Збити вершки до твердих піків.
- Додати до них 130 г маскарпоне.
- На малих обертах перетворити вершки із сиром на однорідний крем.
- Половину крему відразу викласти в кондитерський мішок із насадкою-зірочкою.
- У крем, що залишився додати 50 г маскарпоне.
- У кілька прийомів введіть зелений харчовий барвник. Кожну порцію барвника ретельно перемішати в кремі, доки не отримаєте відтінок бажаної насиченості.
- Пофарбований крем перекласти в окремий мішок кондитерський із зірчастою насадкою.
- Приблизно на третину капкейків завдати трохи білого крему.
- Розмазати ножем по поверхні виробу.
- На білу основу видавити спіраллю, що звужується, зелений крем, формуючи ялинку. Прикрасити її круглою різнобарвною кондитерською посипкою, яка імітуватиме новорічні іграшки.
- На наступну партію капкейків видавіть невисокою пірамідальною спіраллю білий крем. На нього зигзагом нанесіть шоколадний сироп. Декорувати капкейки.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати оригінальну закуску та прикрасу столу - мариновані яйця.