
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1251973-krem-sup-zi-smazhenimi-gribami
Крем-суп зі смаженими грибами
Смачний та корисний супчик містить достатню кількість білка та клітковини.

Для приготування супу необхідні такі інгредієнти:
- 1,5 кг печериць;
- 3 великі цибулі;
- 5 столових ложок оливкової олії;
- 3/4 чайної ложки дрібної солі;
- 2 зубчики часнику, подрібнених або дрібно натертих;
- 2 чайні ложки нарізаного свіжого листя чебрецю;
- 1,5 літра яловичого або овочевого бульйону;
- 1/2 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю;
- зелень для прикраси.
Крок 1
У сковорідці змішайте нарізані гриби та цибулю з 3 столовими ложками олії та 1/2 чайної ложки солі та смажте доки гриби не випустять воду і не підрум'яняться.
Крок 2
У великій каструлі на середньому вогні нагрійте 2 столові ложки олії, що залишилися, до мерехтіння. Додайте часник і чебрець і готуйте, помішуючи, до появи аромату, 30 секунд. Залишіть 1/4 склянки грибів для прикраси. Додайте гриби, що залишилися, і цибулю в каструлю разом з бульйоном, перцем і 1/4 чайної ложки солі, що залишилася. Збільшіть вогонь до сильного та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до середньослабкого та варіть без кришки 10 хвилин.
Крок 3
Використовуючи занурювальний блендер, пюруйте суп у каструлі до однорідної маси. При необхідності додайте бульйон або воду, щоб розбавити суміш до бажаної консистенції. При необхідності підігрійте суп, спробуйте та посоліть.
Крок 4
Розлийте суп по тарілках, прикрасьте відкладеними грибами, щіпкою чорного перцю, якщо хочете, і зеленню, і подавайте.