
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1251735-naysmachnishi-retsepti-z-kvashenoyi-kapusti
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1251735-naysmachnishi-retsepti-z-kvashenoyi-kapusti
Найсмачніші рецепти з квашеної капусти
Пропонуємо приготувати сім смачних домашніх страв.

Найсмачніші рецепти з квашеної капусти
Як пише РЕДПОСТ, квашена капуста, а тим більше в зимовий період, що стрімко наближається, - приватний гість на столі. До того ж з неї, дуже смачної та корисної, можна приготувати інші, не менш апетитні страви. Ми представимо сім найкращих рецептів із квашеною капустою у головній ролі.
Лінивий пиріг з квашеною капустою
Продукти:
- Кисла капуста - 500 г
- Яйця - 3 шт.
- Борошно - 6 ст. л.
- Розпушувач для тіста - 2 ч. л.
- Сметана - 5 ст. л.
- Олія - 2 ст. л.
- Цибуля середнього розміру - 1 шт.
- Цукор - 1 ч. л.
- Сіль - 1 ч. л.
Рецепт покроково:
- Дрібно нарізати цибулю.
- Підсмажити цибулю на олії до утворення золотистого кольору;
- В окремій ємності змішати яйця, сметану, цукор, розпушувач та сіль будь-яким зручним способом, при цьому поступово додавати муку. Тісто готове.
- Змастити форму для випікання олією
- Наниз покласти капусту, а зверху все залити тестом;
- Духовку розігріти до 180 ° і поставити в неї форму з|із| тестом;
- Випікати протягом 30 хвилин;
- Після закінчення часу дістати пиріг з духовки і дати йому охолонути, після цього можна подавати страву на стіл.
Бігус із квашеної капусти
Продукти:
- Капуста квашена - 600 г.
- 2 середні цибулини
- Олія - 50 мл
- Сіль, коріандр мелений - за смаком
- По одній щіпці перцю гострого та чорного меленого
- Лавровий лист - 2 шт.
Рецепт покроково:
- Цибулю нарізати півкільцями
- Обсмажити цибулю на олії до утворення золотистого кольору;
- До цибулі додати кислу капусту, спеції та обсмажувати все на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин;
- Якщо капуста виходить недостатньо соковитою, можна долити сковороду розсіл, воду або бульйон;
- Накрити вміст кришкою та гасити на маленькому вогні протягом 45 хвилин до утворення коричневого кольору;
- За 10 хвилин до готовності з бігуса видалити лавровий лист.
Вареники з квашеною капустою
Продукти:
- Кисла капуста - 500 г.
- Дві великі цибулини
- Борошно - 500 г.
- Вода - 300 мл
- Вершкове масло - 100 г.
- Рослинна олія - 4 ст. л.
- Сіль - 1 ч. ложка
Рецепт покроково
Тісто:
- Борошно просіяти, зібрати у глибокій мисці;
- Закип'ятити воду, додати в неї сіль та олію;
- Зробити в гірці борошна невелике заглиблення та додати до нього солону рідину;
- Замісити тісто та зробити з нього кулю;
- Накрити його в мисці і залишити на півгодини під харчовою плівкою.
Начинка:
- Цибулю нарізати дрібними кубиками
- Капусту віджати.
- Обсмажувати цибулю та капусту на сковороді до утворення золотистого кольору;
- остудити і готова начинка.
Приготування вареників:
- Розкачати тісто в тонкий коржик,
- За допомогою склянки або іншої форми вирізати круглі млинці.
- У кожен корж покласти повну чайну ложку начинки, і сформувати вареник.
- Налити половину каструлі води, підсолити та відварити в ній вареники.
Рулети з квашеною капустою
Продукти:
- Кисла капуста - 300 г.
- Лаваш тонкий - 250 г.
- Яйце - 1 шт.
- Рослинна олія - 2 ст. л.
Рецепт покроково:
- Лаваш повністю розгорнути та розділити на 4 частини;
- Кожну з них змастити олією та зверху викласти квашену капусту;
- Згорнути з лавашів рулет;
- Форму для запікання змастити олією
- Викласти у форму рулет
- Зверху рулети змастити|змазати| збитим яйцем;
- Поставити форму в розігріту до 180 градусів духовку та випікати рулети протягом 20-30 хвилин;
- Зверху їх можна посипати зеленню.
Суп із квашеною капустою
Продукти:
- Вода - 1,5 л.
- Кисла капуста - 200 г.
- Пшоно - 3 ст. л.
- Картопля середня - 3 шт.
- Середня цибулина – 1 шт.
- Томатна паста - 1 ст. л.
- Олія - 1 ст. л.
- Часник - 1 зубчик
- Зелень 2 ст.л,
- Сіль, перець - на смак.
Рецепт покроково:
- Закип'ятити воду у каструлі;
- Картоплю порізати невеликими кубиками,
- Додати картопля у воду разом із пшоняною крупою;
- Кислу капусту промити і порізати;
- Пасерувати разом з цибулею, олією та томатом;
- Додати заправку до супу;
- Посолити, поперчити до смаку.
Свинячі реберця з кислою капустою
Продукти:
- Капуста квашена - 300 г
- Свинячі реберця - 600 г
- Дві середні цибулини
- Олія - 20 г
- Сіль, перець - за смаком
Рецепт покроково:
- Цибулю крупно нарізати півкільцями
- Реберця нарізати порційними шматочками.
- У сковороді розігріти олію.
- Додати цибулю та реберця, і обсмажувати їх протягом 10 хвилин на середньому вогні.
- Додати до них кислу капусту і обсмажувати доти, доки не піде вся рідина.
- Страву накрити кришкою та дати настоятися півгодини.
Салат із квашеної капусти
Продукти:
- Кисла капуста - 200 г.
- Червона цибуля - 1-2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Рослинна олія - 1-2 ст. л.
- Сіль, цукор, зелень - за смаком
Маринад для цибулі:
- Півсклянки води
- Оцет 9% - 2 ст. л.
- Цукор - 0,5 ст. л.
- Сіль - 0,5 ст. л.
Рецепт покроково:
- Цибулю тонко нарізати півкільцями
- Розмістити в маринад на 15 хвилин.
- Моркву натерти на тертці.
- У кислу капусту додати|добавляти| цукор і залишити на 5 хвилин|мінути|.
- Після цього додати мариновану цибулю та моркву, олію, сіль та перець за смаком.
Нагадаємо, раніше ми писали, коли краще солити капусту у листопаді та грудні.