Як приготувати ідеальний хумус з ніжною кремовою структурою, розповість РЕДПОСТ.
Інгредієнти:
-
боби нуту - 1 склянка;
-
сода - 1 ч. л.;
-
паста тахіні - 140 грамів;
-
голівка часнику – 1 штука (якщо любите його);
-
лимонний сік - 5-6 ст. л.;
-
дуже холодна вода;
-
оливкова олія;
-
сіль.
Приготування:
-
Сушений нут покладіть у миску середніх розмірів і залийте крижаною водою. До неї додайте половину чайної ложки соди і дайте постояти добу.
-
Через 24 години вилийте колишню воду і знову залийте нут, висипавши залишок соди. Поставте на вогонь і проваріть 20 хвилин, постійно помішуючи і знімаючи піну. Додайте чайну ложку солі та варіть нут ще 10 хвилин до розварювання бобів.
-
Вимкніть вогонь і злийте воду. У блендері перемішайте нут, тахіні, часник та лимонний сік. Знову посоліть. Консистенція має бути однорідною та м'якою.
-
Для легкості прямо під час перемішування інгредієнтів потрібно влити в хумус ще трохи холодної води.
-
Готовий хумус зверху полийте оливковою олією та накрийте кришкою. Він може зберігатися у холоді протягом 5 днів.